Satılık Hosting ve Domain Muşterileri
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Satılık Hosting ve Domain Muşterileri
-
08-10-2019, 13:05:06Herkese merhabalar, Buna benzer bir ilanı 2 yıl once de vermiştim, o zaman bazı arkadaşlarla goruşmuştuk fakat bir sonuca varamadığımız icin satış gercekleşmemişti, ben de mecburen işe devam etmiştim. Aradan gecen zaman zarfında diğer işlerimiz iyi bir seviyeye geldi, o nedenle ilanı yineliyorum; Satmak istediğim Amerika'da SoftLayer firmasında bulunan dedicated server'ım, Jone Hosting'de bulunan kucuk bir reseller paketim ve ustundeki tum muşterilerim. Detayları aşağıda yazıyorum; * Server Donanımı : SuperMicro PDSMU Intel Xeon QuadCore SingleProc Sata [1Proc] Intel Xeon 3060-Dual Core 2 GB DDR2 RAM 2 adet 250 GB Western Digital WD Caviar RE 16 WD2500YS 100 Mbit bağlantı Aylık 2000 GB Kota (18 aydır aylık en yuksek harcanan 400 GB oldu) 16 adet IP adresi Server 1 Şubat 2008'den beri calışır durumda, ilk kuruluşta IPMI kartını (uzaktan erişim icin) değiştirdiler, o gunden beri hicbir arızası olmadan calışıyor. * Server Yazılımı : SoftLayer firmasının kurduğu Windows 2003 Server Standard English MS SQL Server 2005 Standard hMailServer Gene6 FTP Professional Unlimited User Helm 4 Unlimited Domains Unlimited User AWStats hMailServer ve AWStats bedava programlar, onun dışındaki tum programlar lisanslıdır * Server'a aylık 206 Dolar veriyorum, ayın 1'inde oderseniz bu ucret, gecikirseniz ayın 5'ine kadar 226 Dolar veriyorsuuz, 5'i akşamı odemezseniz server kapanır. Odemeleri kredi kartım ile yapıyorum. * Hosting Muşterileri : 250 kadar hosting muşterimiz mevcuttur (yaklaşık 1.300 adet de mail hesabı vardır). Yıllık KDV Dahil 15.000 TL civarında fatura kesiyorum. 4 adet de reseller'ım var, onlara da yıllık KDV Dahil 2.900 TL fatura kesiyorum (odemeleri genelde aylık taksitlerle yaparlar), yani toplam yıllık 18.000 TL civarında hosting faturası keseceksiniz. Hemen hemen tum muşterilerimiz faturalıdır. * Jone Solutions'da bulunan hosting muşterileri : Aynı zamanda burada kucuk bir Linux reseller paketim var. Burada 5 adet muşterimiz mevcut, ve buradaki hosting'ler Linux uzerinde calışan Mailman uygulaması ile toplu mail yolluyorlar. Kendi server'ımdan yollatıp spam'e duşmemek icin boyle bir cozum kullanıyorum. Burada da yıllık KDV Dahil 500.- TL kadar kar ediyorsunuz. * Domain Muşterileri : Hosting muşterilerimizin coğunun domain'i de bende bulunmaktadır. tr domain'lerini aldığım gibi 25'e fatura ediyorum, com, net, org. vs. hemen hemen tum domain'ler ise IHS (www ihs com tr) firmasındadır, hepsini tek tek bu firmaya transfer ettim, sadece 2 domain kaldı. 140'dan fazla bu şekilde domain var, her birinden KDV Dahil 10.- TL kalıyor, yani domain'lerden de yılda 1.400 TL civarında kar edeceksiniz. Yani hosting 18.000 + domain 1.400 - server 3.700 = 15.700 TL / yıl para kazanacaksınız. Pardon KDV'leri duşelim; hosting 15.250 + domain 1.200 - server 3.700 = 12.750 TL / yıl para kazanacaksınız. * Web Tasarım Muşterilerimiz : Aktif olarak 50'ye yakın sitenin tasarımını yaptım, hemen hemen tumunun guncellemelerini yapmaya devam ediyoruz. Sozleşmeli olarak guncelleme yaptığımız muşterimiz yoktur, hepsi ile iş başına calışıyoruz. Tum sitelerde html, asp ve flash kullanılmıştır, php, MySQL, MS SQL destekli tasarımımız yoktur (ama bizden sadece hosting alan muşterilerimizin php ve MySQL kullanarak yaptıkları siteler mevcuttur, onlara hosting desteği vereceksiniz). asp ile kendi yaptığımız E-ticaret ve Hazır Site programlarımız var, bu nedenle devralacak arkadaşın iyi asp bilmesinde fayda vardır. 31 Temmuz 2009 tarihi ile tum kestiğim fatura miktarı KDV Dahil 19.125.- TL'dir (buna Ağustos hosting'leri dahildir), aşağı yukarı 8.500.- hosting + 10.000.- tasarım faturası kestim. Yani yıllık yaklaşık 40.000 TL'ye yakın fatura kesiyorum. Gecen yıl kestiğim toplam fatura miktarı 42.000.- TL'dir, bu sene kriz nedeni ile biraz duşebilir. KDV'leri, server masrafını ve domain masraflarını duşersek yıllık 28.000 - 30.000 TL arası kar edeceksiniz. Ayrıca web sitesi olmayan bir suru hosting muşterim de mevcuttur, bugune kadar hicbir zaman aktif bir pazarlama yapamadım, pazarlama kabiliyetinize gore cok daha fazla tasarım işi alabilirsiniz. Yukarıdaki paragrafta yazdığım gibi Ağustos faturalarını kesip muşterilerime gonderdim, yani Eylul başından itibaren faturaları siz kesip gondereceksiniz. * Ozellikle belirtmek isterim ki bu satış sadece server'ın ve tum muşterilerin devrinden ibarettir, resmi şirket devri gibi birşey soz konusu değildir. Kendi şirketimi gecen yıl devrettim, şu an faturalarımı bir arkadaşımın şirketi ustunden kesiyorum. * Ek bilgi olarak muşterilerimin buyuk coğunluğu bana sadık ve eski muşterilerimdir, hosting ve reseller fiyatlarım da piyasaya gore cok az yuksek sayılır. Bu bilgileri satış aşamasında sizlere cok detaylı olarak aktaracağım, oldukca duzenli olacağı icin zorluk cekmezsiniz. Ayrıca bu yukarıda yazdığım muşterilerimin hemen hemen hepsi 11 yıllık calışmam sonucunda tek tek edindiğim muşterilerdir, hicbir yerde reklamımız, banner'ımız, vs. olmadı, tum muşterilerim bana referanslar ile geldi. Dolayısı ile muşterilerimin bundan sonra da mağdur olmasını asla istemiyorum. O yuzden şirket devrinden sonra alan arkadaşa veya firmaya 1 yıl suresiz ve ucretsiz destek vereceğimi şimdiden taahhut ederim. Ben şu an Antalya'dayım, 40 yıllık İstanbul hayatımdan sonra 1,5 yıl once buraya taşındım, fakat anlaşacağım arkadaş ile mutlaka yuz yuze goruşmeyi ve 2 - 3 gun boyunca tum bilgileri kendisine aktaracağımı taahhut ederim. * Satış icin kafamda hicbir rakam belirlemedim, Eylul ayından sonra yeni işime konsantre olacağım icin bu satıştan ne kadar alırsam yeni işime yatıracağım. O nedenle sizden sadece fiyat teklifi gondermenizi rica ediyorum, tabii ki istediğiniz soruyu da sorabilirsiniz, cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Satış kesinlikle nakit olacaktır, vade, cek, senet, taksit, vs. gibi hicbir odeme opsiyonu olmayacaktır, yani sizinle anlaşacağız, sozleşme imzalayacağız, parayı nakit olarak odeyeceksiniz veya banka hesabıma gondereceksiniz, sonra da yazdığım gibi size gunlerce işi ve muşterilerimi anlatacağım. Ondan sonra da yine soylediğim gibi size 1 yıl boyunca full destek vereceğim. * Bu ilanı bir suru foruma bırakacağım icin hepsini gunluk olarak takip edemeyebilirim, o nedenle buraya cevap yazmak yerine lutfen bana hayridumanli at gmail nokta com e-mail'imden ulaşınız. İlgilenen tum arkadaşlara teşekkurlerimle. __________________