Evet host arıyorum Ama once bu konuda biraz bilgi edinmek istiyorum elimde bir-kac tane domain var ilk etapta bir tanesini yayınlamak istiyorum Sunucuların Turkiye'de veya yurt dışında olmasının bir onemi var mı? Siteler PHP tabanlı olacak ama yine de sorayım sunucular Windows mu Unix mi olmalı? Her host firmasında radyo hosting edilir mi, ona gore mi secmeliyim? Hosting secerken esas alınacak kriterler nelerdir? Kayseri'deyim. Hosting firmasının bulunduğu şehir onemli mi? merakımdan soruyorum subdomain nedir? Araştırmalarıma gore reseller paketi almam gerektiğini anladım. 10 domain barındıracağım hosting onerilerinizi alayım. Sorularım ve Cevapları (Cevaplar icin teşekkurler) -->Sunucuların Turkiye'de veya yurt dışında olmasının bir onemi var mı? -->Sunucunun turkiyede yada yurt dışında olması tabi farklı sunucusu turkiye olanlarda sorun cıkarsa turkiye olduğu icin cozumu daha kolay -->Siteler PHP tabanlı olacak ama yine de sorayım sunucular Windows mu Unix mi olmalı? -->Eğer Hızlı bir site istiyorum diyor isen php tercihimdir.Geneldede php kullanılıyor.. -->Her host firmasında radyo hosting edilir mi, ona gore mi secmeliyim? -->Her host firmasında radyo olmayabilir -->Hosting secerken esas alınacak kriterler nelerdir? -->Uptime oranı - Sunucu Yeri - Verilen Destek ->Hosting firmasının bulunduğu şehir onemli mi? -->Firmanın Nerede olduğunun bence cok bir onemi yok.Nasıl olsa internet uzerinden işlem yapılıyor --> MySQL veritabanı 10 adet veriliyor. 10 ayrı veritabanı acmak anlamına mı geliyor, veritabanında 10 kayıt anlamına mı geliyor? -->forum acarkene 1 tane mysql veritabanını kullanıorsun.2.cisi icin diğerini ben sınırsız mysql veriom --> Domain transfer ne demektir? (Şu anda elimde bulunan www.aaa.com.tr'nin hostta yayınlanmaya başlanması işine mi deniyor) -->? 1 yıllık linux hosting aldım Kimse darılmasın diye kimden aldığımı soylemiyorum İlgilenen butun arkadaşlara teşekkur ediyorum __________________