Turk Silahlı Kuvvetleri Fırat'ın doğusuna yapacağı olası operasyon icin hazırlıklarını tamamladı. Bu hazırlıklara takviyeler ise suruyor. TSK'ya ait Obus ve tanklarının namluları Fırat'ın doğusuna cevrilmiş durumda.
[h=3]PEŞ PEŞE ACIKLAMALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR[/h] ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden cekilme kararı alıp Turkiye'nin Fırat'ın doğusuna askeri harekat başlatmasına yeşil ışık yakmasının ardından peş peşe acıklamalar gelmeye devam ediyor.
[h=3]"KİMSENİN TARAFINI TUTMUYORUM"[/h] Trump, Beyaz Saray'da duzenlenen ABD ile Japonya arasındaki ticaret anlaşmasının imza toreninin ardından gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını yanıtladı.
ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum. Erdoğan ile cok iyi bir ilişkimiz var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "DAEŞ'liler sizin sorumluluğunuz" dedim. ABD bir polis gucu değildir, amacımız orada polislik yapmak olmamalı" diye konuştu.
Trump, "Uzun yıllardır Suriye'deyiz. Suriye'deki gorev kısa vadeli olmalıydı. Girip, cıkmamız gerekirdi." ifadesini kullandı.
[h=3]ABD DIŞİŞLERİ'NDEN ACIKLAMA: TURKLERİ DURDURMAYACAĞIZ[/h] ABD Dışişleri Bakanlığı'da "Turkleri durdurmak icin askeri bir adım atmayacağız" demişti.
[h=3]ABD SAVUNMA BAKANI TWEETİNİ SİLDİ[/h] ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Twitter'dan uzerinden paylaştığı "ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeydoğusuna bir Turk operasyonunu onaylamıyor" şeklindeki paylaşımını sildi.
ABD Başkanı Donald Trump'tan Turkiye'ye kustah operasyon tehdidi: Turkiye ekonomisi mahvedip yok edeceğim Dışişleri'nden operasyon acıklaması: Fırat'ın doğusunu teroristlerden temizleyeceğiz Trump'ın "Suriye'de taraf tutmuyorum" dediği saatlerde ABD, YPG/PKK'ya lojistik malzeme gonderdi Guvenlik Uzmanı Mete Yarar, ABD'nin hava sahası hamlesini yorumladı Pentagon'dan yeni Suriye acıklaması: Turkiye, Suriye'de Hava Gorev Emri'nden cıkarıldı
ABD Başkanı Donald Trump'tan, Suriye'ye operasyon ve Erdoğan'a ilişkin acıklama
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- ABD Başkanı Donald Trump'tan, Suriye'ye operasyon ve Erdoğan'a ilişkin acıklama