hosting fiyatına etki eden en buyuk etki sunucunun turkiyede veya yurt dışında olmasıdır yurt dışından aldığın sunucuların data centerleri yurtdışında olduğundan sitenin cok yavaş acılmasına neden olacak.bu nedenle turk sunuculardan host alın ama turk sunucuların fiyatıda tabiki diğerlerine gore 25-35 ytl daha fazladır.Bence goze almaya değer bir fiyat.birde windosmu linuxmu buda onemli ama en guvenlisi tabiki windows serverlardır(arkadaşlar linux kotu demiyorum) gene serverin windows olması fiyata 10 ytl kadar etki eder ama sorunsuz bir host istiyorsanız 35-45 ytl ye değer yada gunde 2-3 kez host firmanızı aramak zorunda kalırsınız sitedeki sorunlardan dolayı.Benim tavsiyelerim genede siz bilirsiniz. yani normal yurt dışı sunucular 25-35 ytl ye 100 mb alan satarken şimdi 60-70 ytl ye gelece bence sorunsuz 1 sene boyunca site sorunları yuzunden hostunuzu aramayacaksınız. birde aramızda olan arkadaşlarda vardır piyasada 30-40 ytl satanlar var bu fiyata hosting satan turk server olamaz turk diyorsada % 90 yalandır ben bir kere bu serverleri kullandın ya turkiye giriş cıkışlarında sorun oluyor yada site yavaş oluyor ha aralarında sağlam olanları yokmu vardır ana cok az bir kısım reklamlara gelince 20 -30 ytl demek kolay yada fiyatlar pahalı demek ama server ozellikler yada sunucunun yerine gelince işi değişiyor onu verey yok yada yazan yok piyasayı araştırın yada tarafsız kişilerden taviyeller alın yada her ikisini kullanmış kişilerden sorunsuz istiyenlerdenseniz turk sunucu kullanın ama yok ben ucuzu isterim derseniz siz bilirsiniz bazı kişiler bu yazılardan rahatsız olabilir ama gercek bu şoyle duşunun genelde turk sitelerine bağlanmak kolay ama uzantısı değişik sitelere bağlanmak yavaş oluyor mesela .fr .ru şeklinde bunun nedeni birinin fransa diğeri rusya tabiki serverlerida oarda ve yavaş giriyorsunuz aynen sizin siteniz de onlara girdiğiniz hızda ve performansta olacak deneyin ve gorun bakalım piyasadaki bu ucuzluğun nedenini aynen şu işe benziyor hanı cin malı turk malı işine siz secin cin malımı yoksa turk malımı biri sağlam ama pahalı diğeri ucuz ama dandik __________________