Merhaba Arkadaşlar, Şimdi Sizlere Addyour.net ten nasıl bedava alan alacağımızı ve bunun uzerine nasıl, wordpress, joomla, phpnuke, PhpBB, OsCommerce... v.b kuracağımızı anlatacağım.Ustelik hostumuz Tamamen REKLAMSIZ ,en azından şimdilik boyle.Tabi isterseniz dosyalarınızı koyabileceğiniz bir alan olarak ta kullanabilirsiniz.Oncelikle Hostumuzun Ozelliklerinden bahsedeyim. * 500 Megabayt Alan * 5 GB Aylık transfer * 5 MySQL Veritabanı * 2 e-mail hesabı * FTP Erişimi * Control Panel * Fantastico DeLuxe ;Bu Ozellikler Yeterince iyi... Şimdi gelelim Kayıt Olmaya; BURAYA tıklıyoruz. Acılan Sayfa'da İlk olarak istediğimiz sub domain adını sececeğiz.Ben burada "ayhanarda" sectim ve yandaki kutucuktan ise "vipsite.be" sectim ve boyle oldu. ayhanarda.vipsite.be Daha sonra şifre yazmamız gerekiyor ve Adımız,Soyadımız,Ulke ve e-mail bilgilerimizi girdikten sonra kullanım koşulları 'nın tik'ini işaretleyip REGİSTER butonuna basıyoruz.Alttaki Resmi İnceleyebilirsiniz. Formu Doldurduktan sonra acılan sayfada size bir mail gonderildiği ve mailde ki activasyon linkine tıklamanız gerektiğini bildirecek.Bu Yuzden Mail adresinizi yanlış yazmamanız gerekiyor. Aktive ettikten sonra,tekrar addyour.net e girip sağ ustten kullanıcı adı ve şifremiz ile giriş yapacağız.Karşımıza alt resimde ki Control Panel'i Cıkacak. Şimdi gelelim hostumuza fantastico ile hazır siteler oluşturmaya.Ne yapmak istediğimize karar verdikten sonra devam edeceğiz.Duşunduk taşındık, bir icerik yonetim sistemi (CMS) yapmaya karar verdik ve bunu Joomla ile yapalım dedik.Ust resimdeki Fantastico butonuna tıklıyoruz. Joomla ile yapmaya karar vermiştik bu yuzden ustteki fantastico ekranından Joomla' yı seciyoruz ve alttaki goruntu ile karşılaşıyoruz. Burada New installation kısmını sececeğiz,ben daha onceden joomla ile actığım icin current installations kısmında benim klasor (arda) gozukuyor.Sizde boş gozukecek.New installation dediktan sonra ; alt ekranda ki bolumleri doldurmamız gerekiyor.Domainimiz zaten belirlenmiş idi,şimdi "installation on directory"kısmında istenen şeyi bizim Joomla sitemizi icine koyacağımız klasor adı gibi duşunebilirsiniz.Ancak bunu boş ta bırakabilirsiniz.Domaininize tıklandığında direk joomla sitenize yonlenecektir.Ben "arda" olarak doldurdum ve Joomla siteme ulaşmak icin http://ayhanarda.vipsite.be/arda adresini tıklıyorum.Daha sonra yonetici icin kullanıcı adı ve şifre oluşturmanız gerekiyor.En son olarak e-mail adresinizi,Ad ve Soyadınızı ve Sitenizin ismini (OR :PCMANIA) yazacaksınız ve install Joomla diyeceksiniz. Bir kac saniye sonra Joomla siteniz Hazır,Şifrelerinizi unutmamanız icin gerekli bilgiler e-mail adresinize gonderilecek.Bu adımlarla yapılan ve hic uzerinde oynanmamış Joomla sitesini gormek icin TIKLAYINIZ. Duzenleme yapmak icin ise tekrar mail hesabınıza bakmanız gerekiyor.Cunku Joomla sitesi oluşturduktan sonra bunun icin tum bilgiler Size ayrı bir e-posta ile bildiriliyor.Joomla ile ilgili,Joomla Turkiye resmi web sitesini inceleyerek bilgi alabilirsiniz. Aynı yolla yine Control paneli, fantastico adımlarını izleyek PhpBB forum,Wordpress gibi değişik amaclı siteler yaratabilirsiniz.Bunları da Size bırakıyorum,Bir yandan oğrenin,diğer yandan oğretin,makaleniz PCMANIA sitesinde bu makalenin altından devam etsin Bu yolla yapılan; Joomla wordpress OSCommers Templates TikiWiki sitelerine bakmak icin Uzerlerine Tıklayınız.Sizin Gormeniz amacıyla uzerlerinde hic değişiklik yapılmamıştır. Addyour.net'ten bir uyarı,---> "Sadece ingilizce siteler kabul ediliyor" ama hepsine tek tek bakılacağını hic sanmıyorum,en azından kendinizi geliştirmeye bakın derim ben... Makale ile ilgili Yorum yazmak icin,Tıklayınız.Yorumunuz Pcmania'da makale altında gozukecektir. YAZAN: AYHAN ARDA - http://ayhanarda.blogspot.com Kaynak Belirtildiği Surece Alıntı Yapmak Serbesttir.Lutfen Emeğe Saygı Duyalım... __________________