Joomla ve Guvenlik
Joomla0 Mesaj
●64 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Web Tabanlı Uygulamalar - Aplikasyonlar
- Joomla
- Joomla ve Guvenlik
-
08-10-2019, 08:40:07Bu yazıda joomla’da webmasterların coğunlukla yaptığı hatalardan bahsedeceğim. Listelemek gerekirse ;FTP bilgilerini configuration.php’de bulundurmak Tablo onekini değiştirmemek Admin panelinde tema dosyalarının duzenlenmesine izin vermek Bu ornek verdiklerim başlıca yapılan sığırlıklardır. Joomla eski surumunde configuration.php’de ftp bilgilerini istiyor. Burada devamlı doğru ftp bilgisini bulunduran arkadaşlarda heykır abilerin işini kolaylaştırıyor Birinci maddeyi fazla acıklamaya gerek yok yani Yeni surum(ler)de ftp istemiyor artık joomla geliştiricileri de anladı sorun olduğunu İkinci madde hakkında ; tablo on eki değiştirmek hic hacklenmiyceğiniz anlamına gelmez-de mesela ben joomla’da tablo on eki jos_’tan başka bişeyse hic uğraşmıyoum hacklemekle kendi shell’imde oyle tanımladımdı cunku Oyle bi site icin tekrar admin pass değiştiren sql sorgusunu yazmakla uğraşmak istemiyorum. Onemli bişey değil bu yani ama yinede değiştirin. Admin panelde tema dosyalarının duzenlenilmesi her zaman gerekli bişey değildir. Zaten eğer duzenleyeceksenizde dosyayı alır kendi bilgisayarınıza oradan guncellersiniz. Ama maalesef ki boyle duşunen cok az insan var. Joomla’larda en buyuk sorunda buradan cıkıyor Ben daha once hic bi joomla siteyi gormedimki bu ucunu aynı anda yapsın. . __________________