ONCE YEDEK ALIN Sonra buraya gelip 'benim sitem goctu' diye sızlanmayın, dikkatli ve tane tane yaparsanız cok basit bir eklenti, ayrıca bu eklenti sitenizin veritabanına yada hicbir dosyanıza zarar vermez, bazı sitelerde yorumları okuyorumda; elemanlar 150 dolar bayılıp VB SEO aldıkları ve kendilerini keriz gibi hissettikleri icin bu eklentiyi yerden yere vurmuşlar, backlink, reflink olaylarına kanarak sakın sizde keriz durumuna duşup 150 dolar vermeyin, Zonit SEO eklentisi VBSEO ve diğer SEO lardan daha hafif ve daha işlevseldir, Zoints SEO sadece google icin gerekli olan forumdisplay.php ve showthread.php sayfalarını html yapar, Zoints SEO diğer SEO lar gibi gereksiz yerleri html yapmak icin uğraşmaz, dolayısıyla forum yavaşlamaz, son kez soyluyorum, YEDEK ALIN ve bana guvenin... Herkese Yeni Bir Zoints SEO İle Merhaba Biliyorsunuz daha once Zoint SEO 2.2.1 versiyonunu sizlere anlatmış ve Turkce karakter desteği ekleyerek sizleri buyuk bir para kulfetinden kurtarmıştık, şimdi ise bu modun 2.2.2 versiyonu ile yine birlikteyiz, bircok Turkce sitede bu anlatımı alıp yine kendileri yapmış gibi gostererek sitelerinde yayınlayacaklar ve sorunlar oluştukca uyelerini yanlış yonlendireceklerdir, biz bu eklentinin resmi sitesi değiliz fakat alıntı yapan diğer siteler Turkce karakter desteğini sanki kendileri eklemiş gibi gostererk uyelerine sunmuşlardır, buradan tum emek hırsızlarını kınıyorum. Bu Versiyonda Neler Yeni ? Bu versiyonda Turkce destek yanında UTF-8 desteğide ekledik, aslında artık tum diller bu eklentiyi kendi dillerine gore cevirebilecekler, yani siz ayarlardaki karakter eşleştirmesi sayesinde istediğiniz karakteri istediğiniz karakter ile değiştirebileceksiniz, bu versiyonda kısmende olsa windows ile calışabilme uyumluluğu var, zorda olsa bir iki hostta calıştırmayı başardım.. Kısmende olsa windows hostu olanlara buradan yardım etmeye calışacağım.. Kurulum.. ANLATTIKLARIM HARİCİNDE BİLMEDİĞİNİZ, ANLAMADIĞINIZ AYARLARA HİC DOKUNMAYIN, EKLENTİYİ ZATEN EN NORMAL BİCİMDE AYARLAYARAK BURAYA KOYUYORUZ... Kurulum eskisi gibi aynı, kucuk değişiklikler var sadece, guncelleme yapacak olanlar eski plugini uninstall edip yeni XML dosyasını yukleyecekler ve yeni dosyaları atacaklar ve aşağıdakileri okuyacaklar hepsi bu, yeni kurulum yapacaklar ise alttaki yonergeleri izleyecekler .. Dikkat ! Bu işlemleri yapmadan once tum sitenizin yedeğini almakta fayda vardır, sitenize gelebilecek zararlardan mesul değiliz... - Once aşağıda verilen Zip dosyasının icinden cıkan upload klasoru icindeki klasorleri forumunuzun ana dizinine atıp ustune yazdırın, merak etmeyin, hicbir forum dosyanızın uzerine bişey yazılmaz, sadece Zoints ile ilgili dosyalar eklenecektir. - Daha sonra ekte verilen XML dosyasını urun yoneticisinden import edin. - Şimdide forumunuzun index.php sayfasının olduğu yere yani forum anadizinine .htaccess adında bir dosya oluşturup icine şu kodları ekleyelim, eğer zaten onceden başka ayarlar icin oluşturduğunuz bir .htaccess dosyanız varsa aşağıdaki kodları en alt satıra bir boşluk bırakarak ekleyin. (Dikkat ! Bazı FTP programlarında .htaccess dosyası varolduğu halde gorunmez, bu yuzden dosyanın varolup olmadığından kesin emin olun, varsa sakın yenisini ustune yazdırmayın, bir şekilde acıp alttaki kodları en altına ekleyin...) Options +FollowSymlinks RewriteEngine on RewriteRule ^([a-z0-9_\-]*-(f|all)[0-9][p[0-9]+|/index[0-9]*)?\.html)$ forumdisplay.php/$1 [QSA,L] RewriteRule ^([a-z0-9_\-]*-(t|p)[0-9][p[0-9]+|/index[0-9]*)?\.html)$ showthread.php/$1 [QSA,L] RewriteCond % !(index\.php|\.css) [NC] RewriteRule ^(archive|sitemap)/(.*)$ $1/index.php/$2 [QSA,L] - Eğer bu işlemleri bitirdiysek templatelerde değişikliklere başlayalım, template değiştirmedeki maksat konularınızın ve mesajlarınızın uzantılarını değiştirmektir, zaten bizim yapmak istediğimizde budur, google icin sadece konuları ve mesajları html yapmak yeterlidir, diğer sayfaları html uzantısına cevirmek hem forumunuzu yavaşlatır (VB SEO herşeyi html yapmaya calışır, o yuzden Zoints den yavaştır) hemde kilitlenmelere sebebiyet verir.Templateleri değiştirmeye başlayalım... -------------------------------------------------------------------- headinclude icinde şu kodları bulun 1">
$vbphrase[page_x]-$threadinfo[title] $foruminfo[title_clean]" /> 1">
$vbphrase[page_x]-$foruminfo[description_clean]" /> Şununla değiştirin --------------------------------------------------------------------- forumhome_forumbit_level1_nopost templatesi icinde şunu bulun $forum[title] şununla değiştirin [URL="https://biraktik.com/" http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=127336 Zoints_SEO_2_1_.2.2_Turkce http://rapidshare.com/files/12114605/Zoint...Turkce.zip.html Karater Eşlemedi http://rapidshare.com/files/12114613/karak...lemesi.txt.html Evet arkadaşlar yukarıdaki anlatım tamamiyle alıntıdır. Emek harcayan arkadaşa teşekkur ederim. Ben burda yazanların hepsini harfi harfine yaptım ama 404 Not Found hatası alıyorum. Eğer bundan anlayan varsa bana yardımcı olursa sevinirim! __________________
vBulletin Zoints Seo Kurulumu!
vBulletin0 Mesaj
●78 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Web Tabanlı Uygulamalar - Aplikasyonlar
- vBulletin
- vBulletin Zoints Seo Kurulumu!