Birşeyler oyle bir hale geldiki.Herkes deli gibi ibadet yapmanın gercek muslumanlık olduğunu.şeklini ayarlamanın ,icindeki niyetleri ayarlamak olduğunu duşunur oldu.
Oysa Kuranda niyetler ve amel herşeyin uzerinde tutulmuş
Bazen cevremde kul hakkı alan,calıp cırpan,haksızlık yapan,karşı cinse kotu gozle bakan bunları yapmaktan cekinmeyenlerin ,ibadet yaptığını ve cevresini herşeyden onemlisi kendini kandırdığını goruyorum
oysa Hz.Muhammetin bir hadisi asıl onemli olan şeyin ne olduğunu gosteriyor sanki
"kalp kıranları,ibadetleri temizleyemez
cirkin işler yapıp,kul hakkı almaktan cekinmeyen insanın Allah korkusundan şuphe ederim.Bu insanların ibadet yapıyormuş gibi gorunup cevresine muslumanım ben havası atması ,tum cevresini boyle kandırması da ayrıca sinirlendirici...
Hz.Muhammed 'in guzel ahlakını okuyup,ozumsemeden,iyi bir insan olma yolunda ilerlemeden yapılanlar boş.Bir insan once kalbini temizlemiyorsa namaz kılmak onu iyi insan yapmıyor.Mahhelemizde bir hacı vardı omru boyunca 5 vakit namazı kacırmaz.Oruc tutar ama yapmadığını bırakmazdı.Kucuk kızlara kotu gozle bakar,marketinde insanları kazıklar.Tefecilik yapardı.Mahalleli nefret ederdi ondan.Hic unutmam cocuklarada kotu davranır.surekli bize kufur ederdi,elma ağacından bir elma kopardık diye doverdi.Cevresindede onun gibi bir cemaati de vardı.Eğer ona ve onun gibilere baksaydım dinden bile soğurdum.Bu olay bende sadece gorunenlerin yanıltıcı olabileceği ve insanların once kalbi temizmi ,ameli temizmi ona bakmam gerektiğini oğretti.Dedemin bir lafı var"her gorduğun sakkalıyı musluman sanma evladım."o soz benim hayat felsefem oldu.(psikolojim etkilendi bu durumdan o yuzden yazmak istedim bu olayı)
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- şekillere takılıp ,islamın ozunden uzaklaşmak