slm arkadaşlar ben asp.net te bir site yaptım ve bir enket eklemek istiyorum. ve anketi de kendim yapmak istiyorum.veri tabanına anket isimli bir tablo oluşturdum ve sırayla ID,iyi,orta,kotu diye sıraladım... bunları cağırırken aşağıdaki kodları yazıyorum ama bir turlu işlem gercekleşmiyor.bi goz atarsanız sevinirim... Function yukle() Dim a, b, c As TextBox baglan.Open() Dim sorgu As String = "select iyi,orta,kotu from anket where ID=1" Dim komutnesnem As New OleDbCommand(sorgu, baglan) Dim okuyucu As OleDbDataReader okuyucu = komutnesnem.ExecuteReader(CommandBehavior.CloseCon nection) While okuyucu.Read While okuyucu.Read a.Text = okuyucu.GetValue(0) b.Text = okuyucu.GetValue(1) c.Text = okuyucu.GetValue(2) End While End While okuyucu.Close() baglan.Close() End Function ceşitli bircok yontem denedim ve bir turlu yapamadım.. bunları page_load kısmından cağırıyorum ama işlemiyor.. ayrıca o textboxları koymamın sebebi de sayfa yuklenince onlara veritabanındaki değerleri atamak ve sonra da her oy verildiğinde o değerleri bir artırmak..ama değerleri cağıramadığım icin bir turlu guncelleme işlemine bile gecemedim... şimdiden teşekkurler yardımlarınız icin... __________________