Host satıcıları icin Yer Sağlayıcı belgesi YS neden gereklidir okuyunuz İlk Olarak forumda YS belgesi olmayan satıcıların konuları kapatılmaya ve silinmeye başlandı. Bu konuda ornek bir forum olduk. İyi araştırırsanız diğer forumlarda bizim kadar sıkı denetim olmadığı gorursunuz. Uyelerimiz bu kuralı sevdi ve uyguluyor. Bu kararı alırken adminlerimizin aklında mevcut ortamda kotu kaliteli host satışlarını kesmek ve iyi niyetli host satıcıları yine kotu niyetli host alıcılarından korumak vardı. Olayı net anlamamanız icin bir ornek vereyim: İyi niyetli Mehmet bey bir hosting reseller paketi alır piyasaya bakar kendiside host satmaya karar verir. Bu belgeden haberi yoktur. Forumumuzda konu acar. Kotu niyetli Hakan Ware.z, yasadışı değişik iceriklerini mehmetin host sağladığı ortama koyar. Ayrıca tum yasadışı faaliyetlerini bu host ortamında yurutur. Birgun şikayet veya ihbar uzerine sorumlu araştırılırken bu Hakanın iceriğinden Mehmet sorumlu gozukur ve o sorumlu tutulabilir. YS belgesi durumunda sorumluluk yer sağlayıcıdan kullanıcıya gecmektedir. Yine YS belgesine sahip iyi niyetli Ahmet bey dusurt, temiz bir iş yapmaktadır. Ote yandan YS belgesinden haberi olmayan, hatta host nedir tam anlamamış Recep bey aynı ortamda host satmaya calışır. Sonucta Ahmet bey ve potansiyel alıcılar bu işten zarar gormektedir. İşte temelde bu iki nedenden dolayı genel olarak YS belgesi forumda zorunlu tutulmuştur. Hep beraber daha guzel kazanalım mantığınla hareket ediyoruz. Ancak cok ozel durumlarda orneğin tanıdığımız bildiğimiz veya guvendiğimiz kişiler olursa ve YS başvuru yapmışlarsa onlara kısa sureli bir ayrıcalık tanırız. Bu cok ozel ve sınırlı bir durumdur. Ve yonetimin takdiridir. Ayrıca forumlarımızda art niyetli satış baltalama amaclı yazılan veya oyle olduğu mod veya yonetimce algılanan mesajlar silinir, uyeleri banlanır. Burada amacımız bir guven ortamı sağlamaktır. Ancak yonetim olarak bunca sıkıntıyı cekerken uyelerimizden de destek bekliyoruz. Eksiklerimiz kusurlarımız olabilir biz de insanız. Ama gercek olan niyetimiz size daima kaliteli, insan onuruna yakışır hizmettir. Huzur ve guven icinde bol para kazanmanızdır. Alıntıdır Tarafımca Duzenlenmiştir. İsimleri Ornek Olarak Yazdım Kimse Ustune Alınmasın. __________________