Sanallaştırma nedir?
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Sanallaştırma nedir?
-
07-10-2019, 23:14:45Sanallaştırma (Virtualization), sanal bir kaynak olarak sunucu, masaustu, işletim sistemi, dosya, kaynak veya ağın oluşturulmasıdır. Sanallaştırma teknolojisinin en buyuk faydası bilgisayarları bolumlememize yardımcı olması ve onları kolayca olceklendirebilme avantajı sunmasıdır. Sanallaştırma uzun yıllar boyunca bilişim teknolojilerinin penceresinde yer alıyordu, gunumuzdeyse artık cok daha buyuk bir alanda sanallaştırma teknolojisinden faydalanılmaktadır. Sanallaştırmanın en cok kullanıldığı alanlardan biri işletim sistemi seviyesinde sanallaştırma işlemidir. Bu işlem, birden fazla işletim sistemini tek bir donanım butunu uzerinde ve aynı zamanda oluşturup işlemeye imkan tanır. Eğer bir birincil işletim sisteminin uzerinde farklı bir işletim sistemi sanallaştırıyorsa o halde buna sanal pc veya virtual machine adını verilir. Virtual Machine veya sanal bilgisayarlar, esasen bilgisayarın fiziksel depolama birimi uzerindeki bir dosyadan başka bir şey değildir. Bu dosyayı bilgisayardaki diğer tum dosyalar gibi yeniden adlandırabilir, silebilir veya kolayca farklı bir bilgisayara kopyalayabilirsiniz. Sanallaştırma aşamasında bilgisayarlar sanallaştırma yazılımları, hypervisor veya onbellekleme gibi farklı teknolojilerden de faydalanırlar. Sanallaştırmanın farklı katmanlara gore kategorize edildiğini de unutmayın; masaustu, sunucu, dosya, depolama ve ağ olarak sanallaştırmalar kendi aralarında kategorilendirilirler. Her bir katman kendi icerisinde ayrı bir tanıma, karmaşaya ve avantajlara sahiptir. Bircok acıdan sanallaştırma teknolojisinin butunu cok daha fazla avantaj sunmakta olup, maliyetsizdir ve kontrol edilmesi cok daha kolaydır. Sonuc olarak sanallaştırma teknolojisi sayesinde daha az donanımla daha cok şey başarılabilmektedir. __________________