WAMP (Windows / Apache / MySQL / PHP ve Python), Windows işletim sistemi platformu uzerinde calışma yeteneğine sahip olan sunucu ve bilgisayarlarda kullanarak web sunucusu inşa etmeye yardımcı olan bir takım web uygulamaları butunudur. WAMP WAMP bir bilgisayar veya sunucu uzerinde calıştırılması halinde web sunucusuna şu dort temel ozelliği sağlar;İşletim sistemi (Windows platformu) Web sunucusu (Apache) Veritabanı (MySQL) Script Dili (PHP ve Python) Tum bu ozellikler sayesinde bir web sunucusu calışması ve yayın yapabilmesi icin ihtiyacı olan tum asgari ozelliklere sahip olur ve bu asgari ozellikleri kullanarak bir web sunucusu olarak yayın yayın yapabilir. Yukarıdaki sunucu, yani WAMP acısından bir ornekleme yapmamız gerekirse; Windows bu web sunucusunun işletim sistemi ve ana platformu olarak rol alacaktır. Apache, web sunucusu olarak gorev gorurken MySQL veritabanı yoneticisi olacak PHP ve Python veya PERL de kullanılabilecek dinamik script dili ozelliklerini kazandıracak. WAMP tarzındaki web sunucuları icin her zaman aynı paketler butununden bahsedebilmek mumkun değildir. Kullanılabilecek paketlerin değiştirilmesi tamamen geliştiricinin elinde ve kendi insiyatifindedir. Yaygın olarak bu elemanların bir arada geliştiriciler tarafından tercih edilmesi nedeniyle WAMP adını verdiğimiz sunucu bicimi ortaya cıkmış ve ozellikle PHP ile site yada uygulamalarını geliştiren kullanıcılar tarafından kabul gormuştur. __________________