Kur’Ân’ı tane tane, acık acık oku!”(Muzzemmil Sûresi, 73/4.) Emri kulaklarımızda cınlamalıdır.Bu ayeti yerine getirmek farzdır.O halde bunu yapmayanın namazıda kabul olmaz.Efendimiz [S.A.V.] Namaz dinin direğidir kim onu terk ederse dinini yıkmıştır.Buyurmuştur.Efendimiz [S.A.V.]Diğer bir hadistede hızlı namaz kılanları yemlenen tavuğa benzetmiştir(secde halini).Tadil-i erkan icin bazı alimler farz bazı alimler vacip demiştir.Yani tadil-i erkana uyulmada kılınan namazın iyade edilmesi gerekir ya da sehif secdesi gerekir.PEKİ YA FARZSA!Bence farzdır cunku yukarıdaki ayet Kur’Ân’ı tane tane, acık acık oku! Diyor.Ama Cami Hocaları,Cami Cemaati bu ayete uymuyorlar.Siz Namazda Kur’Ân ayeleri okumuyor musunuz?!Şimdi bir Cami İmamına sorsanız Peygamber Efendimiz [S.A.V.] namazı cok uzatıp Cemaati usundırmayın diye hadis buyurmuş derler.Ama Peygamber Efendimiz [S.A.V.] akşam namazında bile Cemaate bir iki saifelik sureler okumuştur, hele kendi kılarken sadece bir rekat icin ankebut suresi gibi saifelerce sure okumuştur.Sizce bizim Cami Hocaları buna gore hızlı kıldırmıyorlar mı? Peygamber Efendimiz [S.A.V.] Mescid de namaz kılarken yanında namaz kılan birisini gordu.Cok hızlı namaz kılıyordu adam namazını bitirince.KORKMUYORMUSUN BE ADAM!EĞER SEN BU ŞEKİLDE NAMAZ KILARKEN OLSEN HESAP GUNU BENİM UMMETİMDEN OLMAYACAKSIN!DEDİ.Bunu biraz duşunun derim namazınızı Tadil-i erkana uyarak kılın. Kur’Ân okumayı bilmeseniz bile okuduğunuz Sureleri tane tane okuyun,anlayarak okuyun(yani anlamlarını ezberleyin.Bu sayede namazdan daha bir zevk alırsınız.En kısa zamanda da Kur’Ân okumayı oğrenin.Ben calışıyorum zamanım yok demeyin.En ufak boş zamanınızda Pazar tatilinizde bir şeyler yapın.En azından Kur’Ân okumayı oğrenene kadar.Taş catlasa uc ayınızı alır.Vereceğim linkleti videoyu da mutlaka izleyin.Adamın tek yanlışı camiden kopmayın demesi.Ben onu şoyle duzeltiyim duzgun okuyan Hocanın cemaatinden kpmayın bence.Ben arayışlarıma başladım.Evden ne kadar uzak olursa olsun orda kılacağım namazlarımı.Uzak diye gitmekten falan da cekinmeyin cunku camiye gitmek icin attığınız her adım sevap.Eğer oyle bir cemaat bulamazsanız Cumalar haric gitmeyin derim.Teravihi bile
evde kılın derim.İnşaallah olumlu tepkiler olur.

http://www.furkanvakfi.net/soru-ceva...abilir-mi.html

[LİNKİ VEREN KARDEŞİME TEŞEKKUR EDERİM.]

KONUYU TAKİP EDİN!DEVAMINI DA EKLEYECEĞİM İNŞAALLAH.