14 yıldır tekvando antrenorluğu yaptığını belirten İhsan Yeşilbaş, "Mısır'da musabakada hayatını kaybeden Seyithan Akbalık da 10 yıl benim yanımda calıştı. Bizim kulubumuzde dovuşurken bir sağlık sorunu yoktu, zaten olsaydı ona sporu bıraktırırdık. Biz Seyithan'ın olumunden sonra sağlık raporu konusunda daha titiz davranmaya başladık. Cağlar'ın olumu bizi cok uzdu. Ben 14 yıldır antrenorluk yapıyorum, sporculuk kariyerim de var, sanırım boyle bir olay ilk kez benim başıma geliyor" dedi. İbrahim Ethem Caddesi 57 numarada gecen pazartesi meydana gelen olayda, ailesiyle inşaat işleri yapan Cağlar Cam, spor salonunda koşu bandında yuruduğu sırada biranda fenalaşıp yere yığıldı, Ege Universitesi Hastanesi'ne kaldırılan Cam, hayatını kaybetti. Eylul ayında İngiliz nişanlısıyla evlilik hazırlığında olan genc adamın babası Latif Cam, oğlunun kas yapması icin bazı haplardan kullandığını ileri surdu. Bu arada Cağlar Cam'ın fenalaştığı anların da spor salonundaki guvenlik kamerasına saniye saniye yansıdığı ortaya cıktı. "BOYLE BİR OLAY İLK KEZ BENİM BAŞIMA GELİYOR" Spor salonunun sahibi ve Efsane Genclik ve Spor Kulubu'nun başkanı, tekvando antrenoru İhsan Yeşilbaş, Mısır'ın Luksor kentide musabaka sırasında 16 Şubat'ta hayatını kaybeden 21 yaşındaki Sehithan Akbalık'ın yaklaşık 10 yıl kendi yanında spor yaptığını, hem Akbalık'ın, hem de Cam'ın olumu nedeniyle buyuk uzuntu yaşadığını aktardı. Yeşilbaş, "2002 yılından bu yana bu işle uğraşıyorum. Branşımız tekvando, ben de tekvando antrenoruyum. Daha once sporculuk yaptım, ama14 yıldır antrenorum. Seyithan Akbalık 10 yıl benim yanımda calıştı. Avrupa Şampiyonluğu ve uluslararası turnuvalarda birincilikleri olan bir sporcu. Turkiye'de de birden fazla şampiyonlukları vardı. Olumunden 2 yıl once bizden ayrıldı. Once 1.5 yıl ferdi olarak dovuştu, ardından da başka bir kulupte dovuştu. Bizim kulubumuzde dovuşurken bir sağlık sorunu yoktu, zaten olsaydı ona sporu bıraktırdık. Bizim icin once can. Bizim amacımız şampiyon yetiştirmek değil. Sporcularımız once sağlıklı olsun daha sonra şampiyonluklar kazansın. Olumunden uc ay once başka bir kulup adına benim kulubumdeki bir sporcumla maca cıktı. Orada da bir sıkıntı yaşamadı. Antrenmanını Cağlar Cam'ın yaşamını yitirdiği salonun alt katındaki o donem tekvando icin kullandığımız bolumde yapıyordu" dedi. Cağlar'ın olumunun kendisini ve tum sporcuları cok uzduğunu soyleyen Yeşilbaş şunları anlattı "Olayın burada yaşanması bizi cok etkiledi. Olum her yerde gelebilir, ama burada geldi. Olay sırasında biz de salondaydık, goruntulerde de var, sağlık ekipleri de hızlı geldi ama hayatını kaybetti. Cağlar evine yakın olduğu icin buraya geldi. Hocaları da işinde uzman. Hocaları Cağlar'ı ağır calışmaması icin cok uyardı, sporu yavaş yapmasını istiyordu. Biz Seyithan'ın olumunden sonra sağlık raporu konusunda daha titiz davranmaya başladık. Kucuk yaştakileri spora almıyoruz, onun dışında bizimle spor yapmak isteyen olursa ondan sağlık raporu istiyoruz. Sağlık sorunu olanlardan da ayrıca rapor istiyoruz. Rapor getirmeyen 10'a yakın kişiyi geri cevirdik. Bunu da 6 ayda bir yeniliyoruz. Ben 14 yıldır antrenorluk yapıyorum, sporculuk kariyerim de var, sanırım boyle bir olay ilk kez benim başıma geliyor. Ben sporculara, cok hırslı olmamalarını tavsiye ediyorum. Hırs insana zarar verir. Azimli olsunlar ama hırslı olmasınlar. Her şey biranda olmaz. Cağlar katkı ilacları kullanıyormuş, umarım olumunun nedeni onlarla ilgili değildir. Bir ağrı kesicinin bile insana zararı var, en ideali doğal beslenmek. Ben sporculara her hangi bir ilac onermiyorum. İki yılda bir Avrupa Şampiyonu cıkartıyorum bu kulupten. Burası Turkiye'nin en başarılı kuluplerinden. Bizim hedefimiz İstiklal Marşı'nı okutmak. Sporculara alt yapı oluşturmak icin bu salonu actık. Kaş yaparken goz cıkartmak istemiyoruz. Bu mahallede ilk spor salonunu biz actık, insanlar eşleriyle cocuklarıyla gelsin istiyoruz. Bu kulup milli takıma 10 sporcu verdi." ACILI BABA: OĞLUM KAS İCİN İLAC KULLANIYORDU İzmir'in Bayraklı İlcesi'nde, spor salonundaki koşu bandında rahatsızlanan ardından kaldırıldığı hastanede olen 29 yaşındaki Cağlar Cam'a, Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Vucudundan parca alınan Cam'ın kesin olum nedeninin, testler sonrasında belirleneceği bildirildi. Cam'ın, Bodrum'da animatorluk yaptığı sırada tanıştığı İngiliz nişanlısıyla Eylul ayında evlenmeye hazırlandığı oğrenildi. Cam'ın duğun tarihine kadar hem zayıf hem de kaslı duzgun bir fiziğe sahip olmak icin haftanın 6 gunu spor salonuna devam ettiği ortaya cıktı. Cam'ın, 4 ay once başka bir salona kayıt yaptırdığı, evine yakın olduğu icin iki hafta once de hayatını kaybettiği salona devam etmeye başladığı belirtildi. Gunduz saatlerinde taşeron inşaat işleri yapan ailesiyle calışan Cağlar Cam'ın, akşam da, spor solununa giderek hem koştuğu hem de ağırlık calıştığı oğrenildi. Cam'ın, istediği kiloya ulaşmak icin aşırı efor sarfettiği, hatta koşu bandında spor yaptığı sırada yağ yakımını hızlandırmak icin ayaklarına, kum torbalarıyla ağırlıklar bağladığı da tespit edildi. Cağlar Cam'ın hayatını kaybettiği gun de yine spor salona gelerek uzerini değiştirdiği, ayaklarında birer kilogramlık kum torbaları takılı şekilde koşu bandına cıkarak once yuruduğu ardından da koşmaya başladığı, incelenen guvenlik kamerası kayıtlarından belirlendi. Goruntulere gore, Cam'ın, koşu bandına cıkmasının 8'inci dakikasında ise fenalaşarak yere duştuğu tespit edildi. Spor salonunda gorevli olan eğitmenler, Cağlar Cam'ın, duğun tarihine kadar zayıflamak gibi kendisine bir hedef belirlediğini, bu nedenle de zaman zaman aşırı efor sarfettiğini, bu konudaki uyarılarına rağmen kendisini iyi hissettiğini soylerek calışmaya devam ettiğini dile getirdi. Adli Tıp Kurumu'na oğlunun cenazesini teslim almaya gelen baba Latif Cam ise olayla ilgili acıklamalarda bulundu. Oğlunun ilac kullandığını dile getiren Latif Cam, "Oğlum duğun icin zayıflamak istiyordu. Aslında aşırı kilolu değildi ama kaslı olmak istedi, spor salonuna kayıt oldu. Ben inşaat işimizin ağır olduğunu spora gerek olmadığını soyledim ama o gitmek istedi. Kaslarının cabul gelişmesi icin de kim tavsiye etti bilmiyorum spora gitmeden once hap kullanmaya başladı. O konuda da uyardım ama yine dinlemedi. Olduğu gunde birlikte calıştık eve geldik. Spordan sonra yemek yiyeceğini soyleyerek ayrıldı. Sonra bu olayı haber aldık. Ben cok uzuntuluyum. Oğlum belki de bilincsizce kullandığı bu haplardan dolayı hayatını kaybetti. Gercek ortaya cıkacak. Gencler boyle haplara itibar etmesin. Ne yapacaklarsa calışarak elde etsinler. Sonra sonları acı oluyor" dedi. __________________