YEDİKLERİNİZİ KAS YAPIN - II SAĞLIK GUCLENDİRİCİLER Sizin icin hazırladığımız basit yiyecek değiş tokuşları ve kucuk eklentilerle, temel beslenme planınızı duzenleyebilir, vucudunuzu cılızdan kaslıya donuşturebilirsiniz... SAĞLIK GUCLENDİRİCİLER 6) Yulaf ezmesine, shake’lere, yoğurda ve fırınlanmış mamullere oğutulmuş keten tohumu ekleyin. Kazanc: Bonci’ye gore keten tohumu, kalbi koruyan Omega 3 yağ asidi, kolesterol duşurucu lif ve prostat kanseri riskini azaltan lignan’lar icerir. Yulaf ezmesine keten tohumu yağı da ekleyebilirsiniz. Ancak, keten tohumu yağı, lif ve lignan acısından yoksundur” diye hatırlatıyor Bonci. Daha iyi bir sonuc icin: Oğutulmemiş keten tohumu sindirilmeden doğruca dışkıyla atılır. Tam sindirim ve emilim icin oğutulmuş keten tohumu satın alın ya da kahve değirmeninde kendiniz oğutun. Bir yemek kaşığı oğutulmuş keten tohumunda 37 kalori, 1 gram protein, 2 gram karbonhidrat ve 3 gram yağ bulunur. 7) Makarna sosu, yumurta, corba ve acı soslara kekik ekleyin. Kazanc: ABD Tarım Bakanlığı’nın yaptığı bir araştırmaya gore kekik, diğer baharat, sebze ve meyvelere oranla daha fazla antioksidan kaynağıdır. Kekiğin antioksidan etkisi, serbest radikalleri temizleyerek kalp krizi, kanser ve felci onluyor, antrenman sonrası iyileşme surecini hızlandırıyor. Daha iyi bir sonuc icin: Bir şişe zeytinyağının icine taze kekik koyun. Boylece, kekiğin aroması zeytinyağına gececektir. 8) Gobek salata yerine karalahanayı tercih edin. Kazanc: “Gobek salatadan bir miktar su alırsınız” diyor Kleiner. Diğer bir deyişle, besin değeri acısından pek fazla onemi yoktur. Kleiner’a gore karalahana ve ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler cok az kaloriye sahiptir ve cok besleyicidir. Karalahana, beta karoten, lif, bağışıklık sistemi destekleyici C vitamini (ki en fazla karalahanada vardır), K vitamini ve protein ile karbonhidrattan enerji sağlamaya yarayan manganez icerir. Daha iyi bir sonuc icin: Karalahana yapraklarını zeytinyağı ve sarımsak ile 30-60 saniye kadar soteleyin. “Ben, bir miktar limon suyu, pirinc sirkesi, balzamik sirke ve soya sosu da ekliyorum” diyor Kleiner. __________________