Almanya İcişleri Bakanı Horst Seehofer, Bild gazetesine yaptığı acıklamada AB'nin dış sınırlarının kontrol edilmesine ilişkin Avrupalı partnerlere daha fazla yardım edilmesi gerektiğini belirterek, "Onları uzun sure yalnız bıraktık. Bunu yapmazsak, 2015 yılındaki gibi bir multeci dalgası yaşayacağız. Belki 4 yıl oncesinden daha da buyuğunu." ifadesini kullandı.
[h=3]"TEKRARLANMAMASI İCİN CALIŞACAĞIZ"[/h] Avrupa Birliği Komisyonu Başkanlığı gorevini 1 Kasım'da devralacak Ursula von der Leyen ile multeci dalgasının tekrarlanmaması icin calışacağını ifade eden Seehofer, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bu konuda kendilerine destek verdiğini kaydetti.
[h=3]"BİRLİĞİ GUCLENDİRMEK İSTİYORUM"[/h] Turkiye'nin multecileri kabul etme konusunda cok şey yaptığını, bunun Almanya'nın da cıkarına olduğunu belirten Seehofer, "Ayrıca gecmişin araclarıyla geleceğin ustesinden gelemeyeceğimiz acıktır. Bundan dolayı Turkiye ile iş birliğini daha da guclendirmek istiyorum. Buna gore davranıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
[h=3]TURKİYE'NİN ALACAĞI İLAVE PARA[/h] Seehofer, "Turkiye'nin ilave ne kadar para alması gerekir?" şeklindeki soruya, "Bu kararı Almanya İcişleri Bakanı olarak ben yalnız veremem. Bu konuda Avrupa duzeyinde goruşmeler yapmamız lazım. Hepimizin cıkarına olan Turkiye'nin bu performansının uygun şekilde dikkate alınmasını sağlamak icin caba sarf edeceğim." cevabını verdi.
[h=3]"İNCELEYECEĞİZ"[/h] Turkiye'nin AB-Turkiye mutabakatının AB tarafından tam olarak yerine getirilmediği yonunde eleştirdiğine işaret eden Seehofer, bunu ciddi şekilde inceleyeceklerini kaydetti.
Haberin videosu icin tıklayınız