Standartlarınızı yukseğe koyun ve bu canavar vucut ağırlığı antrenmanı hedefini belirleyin. Amerika’nın en elit ve hardcore spor salonlarından ‘Gym Jones”un antrenman direktoru Rob MacDonald acıklıyor. Ortalama bir erkek icin kendi ağırlığını taşıyabilmek onemlidir. Soylemek istediğim şu; Vucut boyutlarınıza uygun olacak şekilde guclu olmalısınız. Vucut motorunuzun nasıl calıştığını gorebilmek icin ne kadar sayıda, ust uste şınav cekebileceğinizi gormek iyi bir gostergedir. Ben dunyanın sayılı fit adamlarıyla beraber calışıyorum ve diyebilirim ki 50 seri ve mukemmel formda şınav, standart bir hedef olarak kabul edebilir. Bu motorunuzu ne kadar taşıyabildiğinizi gosterir. Bircok insan bir miktar antrenmanla bu hedefi yakalayabileceğini duşunur. Benim cevabım şu: “Tamam, şimdi şınavını gorelim.” Neredeyse her zaman, cekilen şınav Salt Lake City’de bulunan ve benim antrenman direktoru olan Gym Jones’da uyguladığımız standart şınava yakın değil. İki ceşit şınav vardır: Mukemmel şınav ve diğer hepsi. Gym Jones’da bizim standardımız onceki. Biz mukemmel şınavı goğsunuz yere değecek şekilde bir plank duruşu tutturup, kollarınızı kitleyerek 1 saniye durabileceğiniz bir yukselmenin birleşimi olarak tanımlıyoruz. Bu standardı belirlememizin iyi bir sebebi var: Daha iyi sonuclar. Mukemmel şınavlar tum vucudunuzu ciddi derecede guclendirir. Sizi başka aktiviteler icin de uygun hale getirir ve eklemleriniz icin sağlıklıdır. Aynı zamanda daha da zordur. Onun icin bu formu doğru olmayan 100 şınav cekmekten cok daha iyidir. Muntazam bir şınavı 50 kez yapabilen kişi gercekten guclu ve fittir. Men's Health __________________