Gerekli Motivasyon Nasıl Sağlanır?
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Gerekli Motivasyon Nasıl Sağlanır?
-
07-10-2019, 10:37:03Vucut geliştirmeyi bir alışkanlık haline getirmek icin 3 farklı motivasyon sebebi! Hedefiniz: Yağ kaybı, ağırlık kazanma, kas yapma, geliştirilmiş direnc, daha iyi performans Sebep/Amac/Gudu: Vucudumdan memnun değilim, daha guclu olmak istiyorum, şoyle bir vucuda sahip olmak istiyorum. Yapmanız gereken: Antrenman! Basit bir şekilde motivasyonu, zihninizle ağırlık kaldırmak olarak tarif edebilirim. Peki neden? Biraz duşununce, vucut geliştirme ile ilgili aklımızda 3 ceşit motivasyon var. Bir tanesi egzersizden once, bir tanesi egzersiz sırasında ve diğeri de egzersiz sonrasında. Evet doğru! Her ne kadar motivasyonun davranıştan once geldiğini duşunsek de, aslında amacımıza ulaştığımızda bunu bir odul gibi gorup tekrar motive oluyor ve davranışımızı bir dongu gibi devam ettiriyoruz. 1/ Vucut Goruntusu Bu motivasyon ceşidini elde etmek zor değil. Aslında cevremiz zaten bu motivasyonu bize veriyor. Her gun dergilerde mukemmel bir bel, muthiş bacaklar, ya da kıskanılacak derecede buyuk pazulara ve six pack’lere sahip olan adamları gorerek motive oluyoruz. Bu, bizi onlar gibi gorunme isteğine iter ve bu daima mumkundur. Elbette zor olan taraf harekete gecmek, calışmak ve yediğimize ictiğimize dikkat etmektir. 2/ Antrenman Ben spor salonunda calışmaktan ve kaslarımın gerilmesinden, tekrarlardan cok hoşlanıyorum cunku sonunda odulumu alacağımı biliyorum. Sevdiğim sanatcıları dinlemek, calışırken beni motive ediyor. Ebette bazen yorulur ve vazgecmek isteriz ancak tam da bu anda 3.motivasyon ceşidi cıkagelir! 3/ Sonuclar Aynada sonuclarınıza bakmak mukemmeldir. Eski fotoğraflarımdaki benle şu anki beni karşılaştırıp aradaki farkı gormek muhteşem bir his. Her antrenman sonrası bir şeyleri başarmış gibi hissediyorum. Hatta bunu bir iş anlaşması ya da başka bir hedefle bile kıyaslayabilirim. Bu duygu benim devam etmemi sağlıyor, tıpkı benzin alan bir araba gibi! Gercek Dunyada Motivasyon Bazı insanlarla yaptığım goruşmeler sonrası (arkadaşlar, spor salonu arkadaşları, eğitmenler ve aile) aldığım genel cevaplar; Niye egzersiz yapıyorum? • Genel sağlık icin • Kilo vermek icin • Guzel gorunumlu bir vucuda sahip olmak icin • Guc kazanmak icin • Kas yapmak icin • İş/ okul / yaşamın stres ve gerginliğini azaltmak icin • Guzel bir ruh haline sahip olmamı sağlıyor Sizi ne motive eder? • Amaclarımı belirlemek ve bunun icin tum gucumu kullanmak • Bir spor salonu arkadaşı edinmek • Grup Amaclı Calışmak (Spor icin) • Vucudumdaki değişikliği gormek • Ustesinden geleceğim yeni sorunlar yaratmak • Kendim icin iyi bir şeyler yapma arzusu Antrenman yapmanızı ne engeller? • Zamanım yok • Motivasyonum yok Bu makale antrenmana yeni başlayanlar (motivasyon elde etmek icin motive olamamış kişiler) ve biraz cesaretlendirilmeye ihtiyac duyan arkadaşlar icindir. Kaynak __________________