Spor salonunda gergin hisseden bir gencin havalı hikÂyesi var. Redditor Gnash Browns’ıhikÂyeyi size aktarması icin bırakıyoruz… Nereden başlayacağımı bilmiyorum ama, işte başlıyorum. Hicbir zaman guclu/buyuk ya da bu kelimelere yakın bile olamadım. 19 yaşındayım, 6’5 boyunda ve 130Ibs/59kg ağırlığında. Spor salonuna genelde arkadaşım ile gidiyorum, ama o uygun olmadığında gitmiyorum, zira yalnız başıma gitmek konusunda kendime guvenemiyorum. Birkac gun once hicbir şey işe yaramadığı icin Stronglifts 5×5 &GOMAD’a başladım. Bu aynı zamanda eğer tek başıma spor salonuna gitmeye başlamazsam hicbir şeyin işe yaramayacağının farkına varmamla aynı zamana denk geliyor. O yuzden, bugun spor salonuna, gergin hissetsem de, kendi başıma gittim. Soyunma odasına gittim ve squat, ağırlık kaldırma ve overheadpress icin en doğru formları gozden gecirdim. İlk egzersizim squat idi. 55 ile ısındım, 65lik 5x5 ile devam ettim. Son tekrarın dorduncu setine kadar her şey cok iyiydi. Dengemi kaybettim ve sırt ustu devrilmemek icin sağ dizimin ustune duştum. Birkac insan guldu. Bu, duşmemden daha fazla acıttı. Ama yine de kalktım ve son seti 60 ile tamamladım. Bir sonraki egzersiz ağırlıktı. Ağırlık kaldırırkendoğru formu bir turlu tutturamıyordum o yuzden aynaya bakarak calıştım. İlk setime 55 ile başladım ancak formumu oturtamadım, sağ dizim sorun cıkarıp durdu ve tekrar duşmeme sebep oldu. Aynı insanlar guldu ve bu bana doğru bakanların sayısının artmasına sebep oldu. Oldukca utanmış hissettim, bar ve ağırlıkları yerine koydum, başım onumde orayı terk ettim. Zavallı genc tam bir spor salonu kÂbusu yaşıyordu ve zaten kendine guveni yeterince azdı. Ancak bu her şeyin sonu değildi, zira ona ihtiyacı olan kendine guven takviyesi Arnold Schwarzenegger’den geldi. Dedi ki: Birisi bana bunu anlattı. Umarım gecikmemişimdir, şu an yolculuk ediyorum, ama lafa karışmak istedim. Hep derim ki, başarısız olmaktan korkma, cunku ne kadar derine duşebilirsin ki? Sen gordun – yere kadar. İşte, tam orada. Artık biliyorsun ki orada seni korkutacak bir şey yok. Korkmadığın icin kendinle gurur duymalısın – başarısız olduğun icin utanmamalısın. Kapıdan girmemek icin bahaneler uydurabilirdin, ama yapmadın. Biliyordun ki zor olacak, rahatsız olacak ve belki utanc verici olacak – ama yine de yaptın. Bu, cesarettir. Seninle gurur duyuyorum. Desteklediğim en son adam, ağırlık kaldırmada dunya rekorunu kırdı. Onunla tahmin ettiğinden cok daha fazla ortak yonun var. Oncelikle, o da sadece barı kaldırarak başladı (eğer ona bakarsan, o aralar sadece uc aylık olduğunu gorebilirdin). İkinci olarak, cesaretinizi duşun. O, tum o izleyiciler ve kameralar onu izlerken, o bara yurudu ve biliyordu ki daha once ne o –ne de dunyadaki HİCKİMSE- o kadar ağır kaldırmamıştı ve muhtemelen tamamen başarısız olacaktı. Belki oyle duşunmuyor olabilirsin, ancak aynı cesareti gosterdin, biraz daha kucuk bir seviyede olsa da. Son olarak, ben de seni destekliyorum. İlk adımı attın ve duştun, ama en azından doğru tarafa doğru duştun, o yuzden şimdi ayağa kalk ve bir sonraki adımı at. İleri gitmeye devam et. Arnold Schwarzenegger belki de dunyadaki en iyi adam olabilir. Kaynak __________________