FrmTR olarak Ağırsağlam (Furkan) ile ozel bir roportaj gercekleştirdik. Fitness, vucut geliştirme, beslenme ve powerlifting ile ilgili uyelerimiz Ağırsağlam'a aşinadır. Roportaj icin teşekkurlerimi sunuyorum. Bu spora gonul veren isimlerle roportajlarımız devam edecektir. Muhabbet konusu'ndan istek, goruş ve onerilerinizi dile getirebilirsiniz. Evet Furkan'ı yakından tanıyalım;
Oncelikle bana FrmTR ailesi ile kaynaşma fırsatı verdiğiniz icin teşekkur ediyorum. Hayatta mutluluğun ancak cevremize değer katarak elde edilebileceğini duşunuyorum ve bu yuzden yıllardır insanlara faydalı olan bu platformun tum yetkililerine ve değerli yazar arkadaşlara minnettarım. Bilmeyenler icin ismim Furkan, 22 yaşımdayım ve yaklaşık 2 senedir internet sitem ve Youtube kanalımda fitness tutkunlarına veya fiziksel olarak kendini geliştirmek isteyenlere icerikler uretiyorum. Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Muhendisliği okuyorum, fakat bu disiplinleri de genellikle sporculara cozumler uretebilmek icin calışıyorum. Yani rahatlıkla fitness hayatımın merkezinde diyebilirim Bu şekilde fitness uzerine calışırken, fitness icerisinde ise ozellikle posture, estetiğe ve guc sporlarına tutkuluyum. Bana gore estetiğin yolu guclu, dengeli bir postur ve duşuk yağ oranından geciyor. Takipcilerime yağ oranını yukseltmeden nasıl optimum olarak kas geliştirip guclenebileceklerini sunmaya calışıyorum. Yıllardır hic bozmadığım yağsız estetik anlayışım var, sıkıcı diyetlere girmeden %7-9 yağ oranı arasında dolaşıyorum. Ve 75 kilogramda Turkiye ve Avrupa'da Powerlifting musabakalarına katılıyorum. Şimdiye dek 195 kg Deadlift ile siklet birincisiyim ve yeni musabakalara hazırlanmaya devam ediyorum. 1-Vucut geliştirme sporuyla nasıl tanıştınız? Vucut geliştirme benim surekli tutkulu olduğum bir şeydi, fakat okuduğum lisenin kulturunden dolayı fiziksel aktiviteye ayıracak vaktim yoktu. Universitede kendime spor icin uygun bir ortam yaratabildim ve vucut ağırlığımla antrenman yaparken, bir yandan da MMA calışmaları yapıyordum. Bazen parklarda, bazen birkac dambıl yardımıyla vucudumu geliştirirken cevremdeki dovuşcu arkadaşlarla her hafta MMA macları yapıyorduk. Bu şekilde kas kutlemi ve ağırlık calışması tekniğimi biraz oturtmuştum. Ektomorf olarak nitelendirilebilecek bir yapım vardı ve bunları yaparken en fazla 63 kg olduğumu hatırlıyorum. Boyum 180 santim. Ardından kimi videolardan hatırlayacağınız Semih ile beraber salonda calışmaya başladık. Semih okulumuzdaki salonun en gelişmiş sporcularından biri idi ve Powerlifting ile de ilgileniyordu. Bana doğru şekilde Bench Press, Deadlift, Squat, Row yapmayı oğretti. Boyle doğru şekilde calışınca vucut geliştirme bana daha sempatik gelmeye başladı ve haliyle gucum ve estetiğim de artıyordu. 2-Youtube hikayeniz nedir? Youtube acıkcası benim aklımda olan bir şey değildi. Semih fotoğrafcılıkla ilgilendiği icin videografi konusunda da hevesli idi ve surekli bir Youtube kanalı acmak istiyordu. Bir de o donemlerde cok fazla Youtube Fitness izliyorduk. Fitness trendlerini de genellikle populer bloglar ve Youtube kanalları yonlendirir, o donemlerde de populer fitness kanallarından biri Strongman Elliott Hulse'nin "Strength Camp" kanalı idi. Elliott'un fitness dışında bize guzel gelen bir felsefesi de vardı ve kendisi ile bunun uzerine iletişime gectik. Bize okuyacak kitaplar vb. onererek mentorluk yapıyordu ve ayrıca fitness konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak icin Elliott'un antrenorlere verdiği ileri seviye kurslara da katılmıştık. Youtube kanalı acmak icin bir hevesimiz vardı, zamanla fitness konusunda calışmalarımız da birikmişti ve artık bizi heveslerimiz konusunda destekleyen bir mentorumuz da vardı. Neden fitness temalı bir kanal acmayalım ki diye duşunmeye başladık ve Turkce yayınları, blogları takip etmeye başladık. Bu komuniteye değer katabileceğimizi duşunduk ve AĞIRSAĞLAM kanalını ve websitemizi yayınladık. Başta videolarımızı bilgi vermekten ziyade spor uzerine sohbet, eğlence ve kaliteli gorsel olarak planlasak da; kısa surede tahmin ettiğimizden daha fazla bilgi talebi ve soru yağmuru gorunce, insanların soruları uzerine bilgi icerikli bir kanala donuşmek durumunda kaldık ve bundan memnunum. 3-Semihle neden video cekimlerine devam etmiyorsunuz? Youtuberler bir sure sonra bir tercih yapmak zorunda kalıyor: ya tam zamanlı ilerleyeceksiniz, ya da yarı zamanlı kaybolacaksınız. Youtube'de yayın yapmanın bir iş olduğunu vurgulamak istiyorum, buyuk bir kanal hobi ile oluşmuyor. Hatta şuan populer olan tum kanallar bir start up şirket gibi işliyor. Bunun yanında bir şeyler satmıyorsanız getirisi olan bir iş bile değil, cok ciddi tutku olmalı. Bunları goz onunde bulundurunca Semih daha fazla gorsel sanatlara olan tutkusunda ilerlemeyi tercih ederken, ben spora ve antrenorluğe olan tutkumun kuvvetini fark ettim. Şuan farklı yollarda olsak da surekli birbirimize destek oluyoruz. 4-Ağırsağlam'ın amacı nedir? Fiziksel olarak kendisini geliştirmek isteyen, daha sağlıklı, daha guclu, daha estetik olmak isteyen her yaştan sporcuya ihtiyacları olan bilgiyi en doğru, en ekonomik ve en kolay pratiğe dokulebilecek şekilde sunmak. Bilginin yanında da ceşitli paylaşımlarda bulunarak sporcuların eğleneceği bir ortam hazırlamak. 5-Bir gununuz nasıl gecer? Bircok işle birden uğraştığım icin hayatım oldukca yoğun geciyor. Bunu yurutebilmek icin de programlı olmak zorundayım. Genelde gune erken başlarım. Oğle olmadan gunun planını, sporu ve varsa dersimi aradan cıkarırım. Oğlenleri genellikle 1-2 saat daha uyurum cunku gune erken başlıyorum ve genellikle gec yatıyorum. Ardından iş, antrenman ya da cekim icin bir yerlere gitmeyeceksem ilerde cekeceğim videoları tasarlarım. Tasarlamanın icinde genellikle izleyicilerin yorumlarından fikirler cıkarma, okuma-araştırma ve kabaca anlatılacakları not alma var. Akşamları ise "Intermittent Fasting" orucunu actıktan sonra ya cekim yaparım, ya okul-iş icin calışırım, haftada bir gun de aile ya da arkadaşlarıma vakit ayırırım. Yoğunluğu biraz yonetebildiğim donemde ozel ders veriyorum ve yakaladığım her fırsatta kitap, seminer, kurs izlemeye, okumaya ya da dinlemeye calışıyorum. Ozellikle kitap dinlemeyi yoğun olarak yolculuk yapan arkadaşlara tavsiye ederim, trafikte gecen saatler hayatınızı değiştirebilir 6-Vucut geliştirme - Fitness'in sizde yeri nedir? İnsanoğlunun temel ihtiyaclardan biri de gelişim ihtiyacı. Tatmin olabilmek icin her anlamda kendimize surekli katmak istiyoruz. Bu kişisel gelişim ise aslında vucutta başlıyor. Vucudumuzdaki bu ihtiyaca karşılık vermezsek hayatımızdan tatmin olamadığımız gibi stres ve hastalıklar da kendini gostermeye başlıyor, her anlamda performansımız duşuyor. Bu bağlamda fitness benim icin hayatıma katan bir değer. Buna ek olarak mesleğim fitness diyebilirim, ayrıca vucut geliştirme de muhteşem bir hobi. 7-Aynaya baktığınızda ne hissediyorsunuz? Vucuduma iyi bakmak hoşuma gidiyor ve aynada sonucları gormek gurur verici. 8-İdolunuz var mı? Elbette, bana gore hayatta amacı olan herkesin bircok idolu, mentoru olmalı. Elliott Hulse bana hem ağırlık calışmayı hem de şuan yaptığım işi sevdirmesinden dolayı, Paul Chek fitnesse olduğu gibi hayata da bakış acımı değiştirmesinden dolayı, Eric Helms bana bilimsel duşunmeyi oğreten muhteşem bir bilim adamı ve vucut geliştirmeci olduğu icin, Mark "Smelly" Bell ise tarzını sevdiğim icin ornek aldığım isimlerden. En beğendiğim vucut geliştirmeciler de elbette Frank Zane ve Mike Mentzer. 9-Hic kacamak yapar mısınız? Yaparım ve aslında oldukca da sık yaparım. Kendim yemek yapmaya vakit bulamadığım zamanlarda, genellikle haftada 2-3 defa favori burgerimi, pizzamı yerim. Bugun biliyoruz ki kalorilerimizi kontrol edebildiğimiz surece kacamaklar bizi fiziksel hedeflerimizde geriye atmıyor. Bunları yaptığım icin performansımın ve estetiğimin bozulduğuna şahit olmadım. Fakat sağlık icin aynısını soyleyemem. Pizza, yağlı et ve tatlı yemekle; sebze, meyve, bakliyat yemeyi asla bir tutmuyorum. Ben tutsam vucudum tutmuyor 10-Guzel vucut tanımlamanız nedir? Bana gore guzel vucudun anahtarı doğru postur, guclenmek ve duşuk yağ oranı. Eğer omurga doğru formunda ise, kişinin yağları avuca gelmiyor ise ve genel olarak guclu ağırlık kaldırabiliyorsa vucudu muhtemelen muazzamdır. Tabii ki kasların başlangıc ve bitiş noktaları da estetiği ciddi oranda etkiliyor. Orneğin Serge Nubret bu sebeple olduğundan cok daha kaslı gosteriyor. 11-Eksiğiniz var mı? Evet eksiklerim oldukca fazla, sayalım: Antrenor olarak ilerleyen surecte daha fazla musabık sporcuyla calışmam lazım. Ozellikle vucut geliştirme sporcularının yarışma donemi hakkında hicbir fikrim yok. Sporcu olarak hedeflerim icin yıllarca disiplini bozmadan devam etmem gerekiyor ve ayrıca Youtube'de yayın yaptığım icin uzerimde daha fazla baskı var. İnsanlar internettekilerin cevresindekilerden daha ustun olmasını istiyor, buna yanıt vermek zorundayım. Youtube yayıncısı olarak da ekibi ve produksiyonu genişleterek daha ilgi cekici videolar hazırlamam gerektiğinin farkındayım. Bilgi uzun sure cekici olmuyor, oğrendikten sonra insanlar sıkılıyor 12-Birlikte olacağınız kadında sizin gibi sporcu mu olmalı? Kadınlardan boyle bir talebim yok, fakat spor yapanlarla cok daha iyi anlaştığımı duşunuyorum 13-Yeni başlayacak olanlara tavsiyeleriniz nelerdir? Fitness bugun 5 sene oncesine gore cok daha bilincli yapılıyor, cok daha fazla imkan var. Yeni başlayan bircok arkadaşım benim 2 senede ulaştığım noktalara 8-10 ayda ulaşabiliyor. Vakit kaybetmeden disiplinli şekilde calışmalarını tavsiye ederim. Hobi olarak laylaylom takılmak da guzel, fakat profesyonel gibi ders calışırlarsa cok hızlı ilerleyebilirler. Ben bunun icin elimden geleni yapıyorum ve aslında sizlere oldukca zaman kazandırabileceğimi duşunuyorum. ForumTR olarak merak ettiklerimizi tek konu altında birleştirmek istedik. Son olarak frmtr ailesine soylemek istediklerinizi yazabilir, ek olarak hedeflerinizden vs. bahsedebilirsiniz. FrmTR ailesine tekrar teşekkur ediyorum. Fitness eğlenceli bir uğraş, bu deneyimi daha kaliteli hale getirmek icin gece gunduz calışmak benim tutkum. İlerleyen surecte sizlere 2 surprizden bahsedebilirim. Birincisi, şuan antrenman performansımızı artırabileceğimiz, bize anlık kocluk yapabilecek bir mobil uygulama icin antrenor, muhendis ve egzersiz bilimcilerden oluşan bir ekip calışması yurutuyoruz. Bu uygulama icin hepimiz adına oldukca umutluyum. İkinci olarak da biraz maddiyata bağlı olmak uzere, fitness severler icin etkinlikler duzenlemek icin calışıyorum. Paylaşımda bulunabileceğimiz buluşmalar ve performansımızı sergileyebileceğimiz musabakalar duzenleyebiliriz. Ustelik bahsettiğim bu uygulamanın sponsorluğunda bu etkinlikleri ulkemizde bir gelenek haline getirebiliriz. Street workout, powerlifting, surat koşusu vb. gibi sporlarla ilgilenen arkadaşların oldukca ilgisini cekeceğini duşunuyorum. Calışmalarımız hep bu tutkuyu geliştirmekten yana, destek olan ve faydalanan herkese minnetlerimi sunuyorum. Teşekkurler FrmTR, __________________
Ağırsağlam İle Ozel Roportaj
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Ağırsağlam İle Ozel Roportaj