BEZELYE CORBASI Malzemeler ( 8 Kişilik) 2 adet buyuk boysoğan 6 su bardağıbezelye 2 adet kucuk boypatates 4 dalkereviz sapı 4 dişsarımsak 12-17 adetnane yaprağı 10 su bardağısebze suyu 4 yemek kaşığızeytinyağı 1.5 tatlı kaşığıtereyağı 1.5 yemek kaşığılabne peyniri 1.5 tatlı kaşığıtuz 1.5 cay kaşığıkarabiber Yapılışı Soğanları, patatesleri, sarımsakları ve kerevizleri bir guzel doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp kızartın. Daha sonra uzerine soğanları ekleyerek sotelemeye başlayın. Daha sonra tereyağını ve sarımsakları ekleyip sotelemeye devam ediniz. Daha sonra patates ve kerevizi ekleyin. Bunlarda biraz sotelendikten sonra, bezelye, sebze suyu, taze nane ve baharatları ekleyin. Bezelyeler yumuşayınca karışımı blenderdan gecirin. Daha sonra karışımı bir suzgecten gecirerek suzun. Ve son olarak hazırlanan karışımın icerisine labne peynirini ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun. BESİN DEĞERLERİ Bezelye Corbası Porsiyon Miktarı: 100 g Kalori (kcal) 61 Toplam yağ 1,1 g Kolesterol 0 mg Sodyum 336 mg Potasyum 71 mg Karbonhidrat 10 g Diyet Lifi 1,9 g Şeker 3,2 g Protein 3,2 g A Vitamini 12 IU C Vitamini 0,6 mg Kalsiyum 12 mg Demir 0,7 mg D Vitamini 0 IU B6 Vitamini 0 mg B12 vitamini 0 µg Magnezyum 15 mg __________________