Spordan once muz yemek faydalı mıdır?
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Spordan once muz yemek faydalı mıdır?
-
07-10-2019, 09:01:23Spordan once beslenme tavsiyelerimde, en cok merak edilen konuya değiniyorum: Muz spordan once mi sonra mı yenmelidir? New York Universitesi’nde “The art of fitness” eğitimi aldım. Bilimsel verilere dayalı bilgilerimi, şimdi sizinle paylaşıyorum. Spor sırasında vucudumuzun enerjiye ihtiyacı vardır. Cunku, metabolik faaliyetler, solunumun artması, kasların calışması icin enerji kaynakları gerekir. Bu noktada, spor oncesi bir adet muz yemek, sağlıklı bir karbonhidrat ve protein kaynağı olarak mukemmel bir besindir. Spordan once muzun faydaları nelerdir? Bildiğiniz gibi muz, şeker oranı en yuksek meyvelerden biridir. Ancak, spor yapıyorsak meyvedeki şekerden korkmayalım! Az evvel soylediğim gibi spor sırasında daha verimli olmak, vucudumuzun daha sağlıklı calışması icin enerji kaynağına ihtiyacımız var. Muzdaki şeker, hızlıca işlenip glikojen depolarını doldurur ve spor sırasında kullanılır. Ozetle, spordan once muz yemek gercekten faydalıdır! Muz yemek kas ağrılarını azaltır mı? Muzun iceriğindeki potasyum, kalp sağlığı ve kan dolaşımı icin cok yararlıdır. Ozellikle, spor sonrası kas ağrılarından şikayetciyseniz, spordan once bir muz yemek; bu ağrıların azalmasına yardımcı olacaktır. Spordan once ne zaman muz yenir? Genellikle, spordan yarım saat once bir adet orta boy muz yemek uygundur. Besinin işlenmesi ve enerji kaynağına donuşturulmesi icin gerekli zamanı vucudumuza tanımış oluruz. Muzu tek başına yiyebileceğiniz gibi yulaf ezmesi veya chia tohumlu puding icinde de kullanabilirsiniz. Ben spordan once ne yapıyorum? Ben hem kardiyo sporu hem ağırlık egzersizleri yapıyorum. Antremanlarım genellikle 50 dakika suruyor. Bu surede, vucudumun ihtiyac duyduğu doğal enerjiyi şoyle karşılıyorum: Spordan yarım saat once bir muz yiyorum. Yanında bir fincan sutlu filtre kahve iciyorum. Guzel haber: Spordan once kahve icmek yağ yakımını artıyor. Yani, kaslar daha belirgin hale gelirken gobek, basen, kol gibi yağlı bolgelerdeki fazla yağın yakılmasına yardımcı oluyor. Bu taktiği mutlaka deneyin, faydasını goreceksiniz. Spordan sonra muz yenir mi? Muzun icindeki bitkisel protein etkisiyle, elbette spordan sonra yenilebilir. Kasları beslemeye bir miktar yardımcı olur. Asıl onemli noktası ise, spordan sonra boşalan glikojen depolarının doldurulmasında katkısıdır. Potasyum iceriğiyle, kas sağlığının korunmasına yardımcı olur. Bununla birlikte, eğer benim gibi ağırlık antremanları yapıyorsanız; spordan sonra muz yemek yerine aşağıdaki gibi protein oranı daha yuksek besinler de tercih edebilirsiniz. __________________