"Beklentimiz cok yuksek"
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- "Beklentimiz cok yuksek"
-
07-10-2019, 00:24:05Genclik ve Spor Genel Muduru Yunus Akgul, Guney Kore'nin Gyeongju kentinde duzenlenen Dunya Tekvando Şampiyonası'nda başarılı bir performans sergileyen Turk Milli Takımı'nda madalya alan sporcularla yemekte bir araya geldi. Goksu Restaurant'ta duzenlenen yemeğe Akgul'un yanı sıra Turkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, milli takım antrenoru Ali Şahin ve Kore'de madalya alan sporcular katıldı. ŞAHİN: "OLİMPİYATLARDA MADALYA KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM" Yemekten once gazetecilere acıklamalarda bulunan federasyon başkanı Metin Şahin, sampiyonanın olimpiyat klafikasyonu oncesi gercekleşmesi nedeniyle buyuk katılım olduğunu vurgulayarak, "Dunya Şampiyonasına 8 erkek ve 8 bayan sporcu ile katıldık. 1 altın, 1 gumuş ve 4 bronz olmak uzere toplam 6 madalya kazandık. Ulkemize, bayrağı gondere cektirip, İstiklal Marşı'nı okutmanın gururunu yaşayarak donduk. Turkiye, şampiyonada gosterdiği başarıyı olimpiyatlara da taşımaya kararlıdır. Olimpiyatlarda altın madalya kazanacağımıza inanıyorum. Bunun icin calışıyoruz" ifadelerini kullandı. AKGUL: "BEKLENTİMİZ COK YUKSEK" Dunya şampiyonasının sporcuları gormek acısından onemli olduğunu belirten Yunus Akgul ise, sporcuların Guney Kore'de madalyalar kazanarak beklentileri boşa cıkarmadığını hatırlatarak, "Bizim icin onemli olan olimpiyat kotası. Olimpiyat klafikasyonu haziran ayı sonunda Azerbaycan'da yapılacak. Artık buraya bakıyoruz. Dunya Şampiyonası geride kaldı. Bizim hedefimiz olimpiyatlar. Oyunlara en fazla sporcuyla katılarak madalyalarla donmek istiyoruz. Tekvandonun da halter ve gureş gibi tam kadro ile olimpiyatlara gideceğine ve madalyalarla doneceğine inanıyorum. Beklentimiz cok yuksek" diye konuştu. Sporx __________________