FILA tarafından ''Hall of Fame'' adıyla duzenlenen gecede, Turkiye'nin buyuk şampiyonlarından Hamza Yerlikaya ile Mustafa Dağıstanlı odullendirildi. Dunya Gureş Şampiyonası'nın duzenlendiği Danimarka'nın Herning kentinde, dunya gureşine yon veren eski sporcu, idareci ve hakemler icin, FILA tarafından ''Hall of Fame'' adıyla bir gece duzenlendi. Gecede Turkiye'nin buyuk şampiyonlarından Hamza Yerlikaya ile Mustafa Dağıstanlı da odullendirildi. Dunya Şampiyonası'nın yapıldığı spor kompleksinde duzenlenen gecede, FILA Başkanı Raphael Martinetti, 2 olimpiyat, 3 dunya ve 8 Avrupa şampiyonluğu bulunan Hamza Yerlikaya ile katıldığı hicbir uluslararası musabakada mağlubiyet almadan 2 olimpiyat ve 3 dunya şampiyonluğuna ulaşan Mustafa Dağıstanlı'ya birer plaket takdim etti. FILA tarafından her iki yılda bir gercekleştirilen ve bu yıl aralarında idareci, hakem ve sporcuların bulunduğu toplam 10 kişinin odullendirildiği gecede, Yerlikaya ve Dağıstanlı'nın yapmış olduğu musabakalardan bolumlerin yer aldığı bir de sinevizyon gosterisi sunuldu. Sinevizyon gosterisi sırasında Hamza Yerlikaya ve Mustafa Dağıstanlı, salonu dolduran davetliler tarafından buyuk bir coşkuyla alkışlandı. Hamza Yerlikaya, yaptığı acıklamada, sporculuğu doneminde bazı eski şampiyonları kendisine ornek aldığını ve bunların başında da Mustafa Dağıstanlı'nın geldiğini belirterek, ''Ne mutlu bana ki boylesine onemli bir şampiyonumuzla birlikte bu mutluluğu yaşadık. Boyle bir geceyi yaşamak benim icin onur verici. Turkiye'den daha pek cok şampiyon sporcunun bu şekilde odullendirilmeyi hak ettiğine inanıyorum'' dedi. Mustafa Dağıstanlı ise sporculuğu doneminde Avrupa şampiyonası duzenlenmediğini ve bu nedenle kariyerinde 3 dunya, 2 olimpiyat şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatarak, ''Yıllar sonra FILA tarafından hatırlanmak gurur verici. Hamza Yerlikaya gibi bir sporcumuzla birlikte bu geceye katılmak da beni ayrıca mutlu etti'' diye konuştu. Kaynak : Ajansspor __________________