Avrupa ve dunya şampiyonu, olimpiyat ikincisi eski milli gureşci Şeref Eroğlu, hem Genclik ve Spor Genel Mudurluğu Spor Faaliyetleri Dairesi'nde şube mudurluğune atandı hem de Olimpiyat Duzenleme Komitesi'nde başkan yardımcılığı gorevine getirildi. Gureş Federasyonu tarafından yabancı dil eğitimi icin ABD'nin New York kentine gonderilen Şeref Eroğlu, buradaki Laguardia College'de 6 ay sureyle İngilizce eğitimi aldı. 2 hafta once Turkiye'ye donen Şeref Eroğlu, Genclik ve Spor Genel Muduru Yunus Akgul'un isteği uzerine Spor Faaliyetleri Dairesi'nde şube muduru olarak calışmaya başlarken, Olimpiyat Duzenleme Kurulu'nda da başkan Haluk Cetin'in yardımcılığına atandı. -''ABD VATANDAŞLIĞINI REDDETTİM''- ABD'de bulunduğu 6 aylık sure icinde cok iyi derecede İngilizce oğrendiğini ve onemli tecrubeler edindiğini anlatan Şeref Eroğlu, şunları soyledi: '' Bir universitenin gureş takımından antrenorluk teklifi aldım. Bana oldukca yuksek bir maaş teklif ettiler. Ayrıca 2 yıl icinde ailemle birlikte ABD vatandaşlığına alınacağımı taahhut ettiler. Fakat ben hicbirini kabul etmedim. Cunku benim yerim kendi vatanım. Burada yapacağım cok işler olduğunu duşunuyorum. Minderdeki kazanma isteğim ve hırsım, minder dışında da devam ediyor. Zaten, bir insan kazanma hırsını kaybederse bana gore bitmiştir.'' Şeref Eroğlu, ozellikle dunya ve olimpiyat şampiyonu sporcuların en az bir yabancı dili en iyi şekilde konuşması gerektiğini belirterek, ''İngilizceyi oğrendikten sonra, bunun ne kadar onemli olduğunu daha iyi anladım. Keşke bir dunya şampiyonluğum eksik olsaydı da İngilizceyi yıllar oncesinden oğrenmiş olsaydım'' diyerek sozlerini tamamladı. Kaynak : Ajansspor __________________