Hayatı belgesel oluyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hayatı belgesel oluyor
-
07-10-2019, 00:01:12Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nde 9 kez başpehlivanlığı kazanan, 2 altın kemer sahibi Ahmet Taşcı'nın hayatıyla ilgili belgesel hazırlanıyor. Bu yıl temmuz ayında gercekleştirilen Kırkpınar Yağlı Gureşleri oncesi Turkiye'ye gelen İngiltere'nin BBC televizyon kanalı, Ahmet Taşcı'nın yaşadığı Kocaeli'nin Karamursel ilcesinde ve Edirne Sarayici'ndeki gureş alanında cekimler yaptı, ayrıca Ahmet Taşcı ile 6 saat suren bir roportaj gercekleştirdi. Ahmet Taşcı, Kırkpınar Gureşleri'nden 15 gun once İngiliz televizyon kanalı temsilcilerinin, Karamursel'e gelerek kendisiyle roportajlar ve gunluk hayatından kesitler iceren cekimler yaptığını, ayrıca antrenman yontemleri ile musabakalarda uyguladığı teknikler hakkında bilgiler aldığını soyledi. Roportaj sırasında İngilizler'in ilgisini en fazla ceken konunun, 26 yaşında spora başlaması olduğunu ifade eden Ahmet Taşcı, soyle konuştu: ''Pek cok sporcu 26 yaşında sporu bırakırken, benim 26 yaşında gureşmeye başlamam ve yağlı gureş gibi cok zor bir sporu yapmam İngilizler'i şaşkına cevirdi. Ayrıca şu anda 51 yaşında olduğumu ve 6 yıl daha yağlı gureş yaparak, 56 yaşında sporu bırakan Kel Alico'nun rekorunu kırmak istediğimi soylemem de cok ilgilerini cekti. Kırkpınar başpehlivanlığı konusunda zaten, 8 kez başpehlivan olan Tekirdağlı Huseyin Alkaya'yı gectim. 9 başpehlivanlığım var, ama bu sayıyı daha da artırmaya kararlıyım.'' 1995 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da duzenlenen Sumo Şampiyonası'nda da ucunculuk kazandığını ifade eden Taşcı, ''Sumoyu ilk kez denedim ve ucunculuk kazandım. Bu da İngiliz televizyoncuları şaşırttı'' dedi. Ahmet Taşcı, hayatıyla ilgili Eskişehir Anadolu Universitesi'nin de bir belgesel hazırlığında olduğunu, daha once cekilen 4 dakikalık bir belgeselin de Discovery Kanal'da 1,5 yıldır zaman zaman ekrana getirildiğini sozlerine ekledi. Haberturk __________________