Rıza Kayaalp, "Asrın gureşcisi"ni gecmeye calışacak
Spor Haberleri0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rıza Kayaalp, "Asrın gureşcisi"ni gecmeye calışacak
-
06-10-2019, 22:58:45Milli gureşci Rıza Kayaalp, Avrupa Şampiyonası’nda 9. kez altın madalya kazanarak Hamza Yerlikaya ile paylaştığı rekorun tek sahibi olmayı hedefliyor. Milli gureşci Rıza Kayaalp, 9. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak Hamza Yerlikaya’yı geride bırakmayı hedefliyor. Rıza Kayaalp icin Romanya’nın başkenti Bukreş’te 8-14 Nisan tarihlerinde duzenlenecek Avrupa Şampiyonası buyuk anlam taşıyor. Olimpiyat ikincisi milli gureşci Rıza, ust uste 8, toplamda ise 9. kez Avrupa şampiyonu olmak icin mindere cıkacak. Rıza Kayaalp, Bukreş’te de kursunun zirvesinde yer alması halinde en fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Turk gureşci olarak tarihe gececek. Grekoromen stil 130 kiloda mucadele eden Rıza Kayaalp, Avrupa şampiyonluklarına bir yenisini eklemesi halinde, Turk sporcular arasında "Asrın gureşcisi" unvanına sahip Hamza Yerlikaya ile paylaştığı rekorun tek sahibi olacak. Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Ozerk Cumhuriyeti’nde gecen yıl yapılan Avrupa Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kilo finalinde Rus Vitalii Shchur’u 2-1 yenen Rıza Kayaalp, 8. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak, şu an Genclik ve Spor Bakan Yardımcılığı gorevini yuruten eski milli gureşci Hamza Yerlikaya’nın rekorunu egale etmişti. Turkiye’nin en onemli gureşcileri arasında yer alan Rıza Kayaalp’in kariyerinde ayrıca 3 dunya şampiyonluğu ve birer olimpiyat ikinciliği ile ucunculuğu bulunuyor. - "Onemli bir başarıyla doneceğimizi umut ediyorum" Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Avrupa Şampiyonası icin cok iyi hazırlandıklarını dile getirdi. Organizasyona katılacak butun gureşcilerin Turkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini vurgulayan Rıza, "Her zaman olduğu gibi Avrupa Şampiyonası’nda ulkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Takım halinde iyi bir sonucla Turkiye’ye donmek istiyoruz." dedi. Grekoromen Milli Takımı’nda daha once Avrupa ve dunya şampiyonalarında onemli başarılar kazanmış sporcuların olduğunu aktaran Rıza Kayaalp, "En az 5 veya 6 madalya kazanma şansımız var. Tabii ki iyi hazırlanmak onemli. Sporcunun kendini motive etmesi de cok onemli. Biz şampiyonaya bireysel olarak gitsek bile 82 milyonluk bir ulkeyi temsil etmek icin orada olacağız. Bunu unutmamamız gerekiyor. Bizi destekleyen, başarı bekleyen insanları da unutmamalıyız. Bunun bilincinde gittiğimiz surece başarılı olacağımızı duşunuyorum. Sakatlık sorunu yaşamadığımız takdirde takım olarak onemli bir başarıyla doneceğimizi umut ediyorum." diye konuştu. - "Tarihe gecmek istiyorum" Rıza Kayaalp, şampiyonanın kendisi icin farklı bir anlam taşıdığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Avrupa şampiyonalarında ust uste 9 kez final yaptım ancak birinde hakkımı yediler. Aksi takdirde şu an 9 Avrupa şampiyonluğuna sahip olacaktım. Bu sene inşallah nasip olacak. İcime de oyle doğuyor, hissediyorum. İyi de calışıyorum. Atın madalya kazanarak en fazla Avrupa şampiyonluğu yaşayan Turk gureşci olarak tarihe gecmek istiyorum. Sonraki hedefim de Aleksandr Karelin’in rekorunu kırmak." - "Olimpiyat şampiyonluğuyla gorev tamamlanmış olacak" Kariyerinde onemli başarılar elde eden Rıza Kayaalp, en buyuk hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu dile getirdi. Milli gureşci, olimpiyatta şampiyonluğa ulaşması halinde her şeyin kendisi icin tamamlanmış olacağını aktararak, sozlerini şoyle tamamladı: "Hedefim olimpiyat şampiyonu olmak. Olimpiyat şampiyonu olduğumda benim icin her şey tamamlanacak. Yani gorev tamamlanmış olacak. Hayallerim gercekleşmiş olacak. Olimpiyat şampiyonu olursam, zirvede "tamam" demek istiyorum. İnşallah, Allah bunu nasip eder. Bunun icin cok calışacağım, kendimi cok motive edeceğim. Bir yıl inanılmaz bir program icerisine gireceğim. Elimden gelen butun gayreti gostereceğim. Sonrası da nasip." AA __________________