Yıldızlar ve genclerde Avrupa ve Dunya Şampiyonası'nda aldığı madalyaların ardından ilk kez katıldığı Buyukler Avrupa Gureş Şampiyonası'nda bronz madalyanın sahibi olan Manisalı 20 yaşındaki gureşci Kerem Kamal, Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) ozel acıklamalarda bulundu. Kendinden yaşca buyuk rakipleri arasında 60 kilogram grekoromen stilde madalyayı boynuna takan Kerem, oncelikli hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak olduğunu belirtti. 5 cocuklu ailenin en buyuk cocuğu olarak imkansızlıklar icinde buyuyen, gureşte okul secmelerinde tesadufen keşfedildikten sonra başarılarıyla kolu felcli annesi ve zihinsel engelli kucuk kız kardeşinin de umudu olan Kerem, başarılarına bir yenisini ekledi. Buyuklerde mindere cıktığı ilk Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanan genc sporcu gelecekte adını efsaneler arasına yazdırmak istediğini soyledi. "MUTLU VE GURURLUYUM" Elde ettiği başarıdan dolayı buyuk mutluluk duyduğunu belirten Kerem, "Daha once buyukler turnuvasında gureşmemiştim. İlk kez buyukler Avrupa Şampiyonası'nda yarıştım. Şampiyona oncesi heyecanlıydım. 'Yapabilir miyim' diye duşunuyordum. Cunku Avrupa Şampiyonası'ndaki rakiplerim hem yaşca bende biraz buyuklerdi hem de benden tecrubelilerdi. Onlara gore biraz daha gencim. Nasip oldu yarı finale cıktım. Yarı finalde şanssız bir şekilde yenildim ve ucuncu oldum. Bundan dolayı cok mutlu ve gururluyum. Hala videoyu izleyip finali kacırdığım icin kendime kızıyorum. Ben artık buyukler seviyesine geldiğimi duşunuyorum. Kendimde o ozguven var. Bundan sonraki musabakalarda daha iyi olacağına inanıyorum" dedi. "OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM" Aldığı madalya ile hedefi olan 2020 Tokyo Olimpiyatları'na bir adım daha yaklaştığını belirten Kerem Kemal, "Olimpiyatlarda yarışmak her sporcunun hayalidir. Ben 2016 yılından beri katıldığım her musabaka oncesi ve sonrası bunu soyluyorum. Benim hedefim olimpiyatlara katılmak. Yapılan her turnuvada, Dunya ve Avrupa musabakalarında en iyi sonucları alıp en guclu ve tecrubeli şekilde Tokyo'ya gidip hatasız şekilde gureşerek Olimpiyat Şampiyonu olmak istiyorum. Hedefime ulaşmak icin de ne yapmam gerekiyorsa yapacağım. Manisa'da bir efsane olmak istiyorum. Bu surecte bize yardımcı olan Pendik Gureş ihtisas Kulubu Başkanı İrfan Mert, hocalarımız ve benim buralara gelmemde buyuk katkısı olan Suleyman Gungor hocam bana cok destek oluyorlar. Kendilerine bir kez daha teşekkur ederim. Elde ettiğim bronz madalyayı kendilerine armağan ediyorum" diye konuştu. DHA __________________