Tenis oyun dunyası şampiyonlar yetiştirecek
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Tenis oyun dunyası şampiyonlar yetiştirecek
-
06-10-2019, 22:01:00Şanlıurfa Buyukşehir Belediyesi, Guneydoğu’da ilk olan Şanlıurfa Tenis Dunyası’nın inşaat calışmalarını aralıksız surduruyor. Her ilcede semt sahaları ve spor kompleksleri yaparak gencleri sporla buluşturan Buyukşehir Belediyesi, bu kez Guneydoğu'da bir ilk olan ve 2018 yılı icerisinde tamamlanması planlanan Tenis Dunyası projesi ile Şanlıurfa'nın teniste soz sahibi olmasını hedefliyor. İnşaatı hızla yukselmeye devam eden Şanlıurfa Tenis Dunyasında incelemelerde bulunan Buyukşehir Belediye Başkanı Nihat Ciftci, Şanlıurfa'nın Ulusal ve uluslararası tenis turnuvalarına ev sahipliği yapacağını soyledi. Yaptığı acıklamada Tenis Oyun Dunyası'nın Buyukşehir Belediyesi'nin en kapsamlı projelerinden biri olduğunu belirten Nihat Ciftci, "Şanlıurfa Tenis Oyun Dunyası Şanlıurfa'mızı sosyal anlamda geliştirecek bir projedir. İcerisinde okuma salonları, spor salonları, tenis kortları, kutuphane, dinlenme salonları ile restoran yer aldığı sosyal anlamda her turlu imkanın sağlandığı cok amaclı bir projedir. Oyun alanında 4 acık 2 kapalı tenis kortu yer alacaktır. Tenis Federasyonu anlamında gerek bolgede gerek ulkemizde en kapsamlı tenis organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir projedir. Proje Şanlıurfa adına buyuk ve kapsamlı bir projedir. Buyukşehir Belediyesi adına yakışır projelere imza atmaya devam ediyor. 2018 yılı Şanlıurfa icin devasa projelerin acılış yılı olacaktır. Bizler Buyukşehir Belediyesi kadroları olarak boyle bir projeyi Şanlıurfa'ya kazandırdığımız icin kendimizi cok mutlu hissediyoruz. Şanlıurfa'yı, Şanlıurfalı kardeşlerimizi seviyoruz onların emrinde ve kendimizi Şanlıurfalı kardeşlerimize vakfetme anlayışı ile hareket ediyoruz. Her şey Şanlıurfa icin, bu projeler Şanlıurfa'yı guzel bir noktaya getirecek ve Guneydoğu Anadolu Bolgesi'nin en gelişmiş şehirleri arasında yer alacak" diye konuştu. Guneydoğu'da bir ilk olan Tenis Dunyası projesi ile Buyukşehir Belediyesi, tenise gonul vermiş oğrencilerin hayalini gercekleştirdiğini belirten Lisanslı Tenisci Gulistan Hurma, "Tenise 8 yaşında başladım. Daha onceden tenisle uğraşmıyordum. Diğer sporlardan farklı olduğunu gordum. Buyukşehir Belediyesi'nin desteği ile kendimi geliştirdim. Adana'da birinciliğim, İstanbul'da ikinciliğim, Doğu İlleri şampiyonasında ikinciliğim, okullar arasında Turkiye altıncısı oldum. Tenis Dunyası'nın acılması bizim icin cok gurur verici, cok heyecanlıyız. Bu hayalimizi gercekleştirdiği icin, Buyukşehir Belediye Başkanı Nihat Ciftci'ye cok teşekkur ederim" dedi. Şanlıurfa'yı tenis şehri yapmaya ve milli sporcular cıkarmaya calışacaklarını dile getiren Buyukşehir Belediyesi'nin Lisanslı Tenis Sporcularından Emine Ciftci, "Buyukşehir Belediye Başkanı Nihat Ciftci'nin verdiği destekle Tenis Dunyası acılacak. Tenis Dunyası ile milli takıma sporcular yetiştirmeyi, on binlerce cocuğu tenisle tanıştırmayı istiyoruz. Şanlıurfa'yı tenis şehri yapmaya ve milli sporcular cıkarmaya calışacağız" diye konuştu. Kaynak Gazeteler __________________