İstanbul'da cok mutlu..
Spor Haberleri0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- İstanbul'da cok mutlu..
-
06-10-2019, 21:44:05WTA İstanbul Cup tenis turnuvasında yarı finale kalan Ozbek tenisci Akgul Amanmuradova, Turkiye'de gorduğu ilgiden cok memnun olduğunu soyledi. Kendisine havalimanında 'Senin icin bu ulkeye girişin bedava' denmesiyle cok mutlu olduğunu kaydeden Amanmuradova, Marsel İlhan hakkında da konuştu.. Ceyrek finalde turnuvanın 3 numaralı seri başı Rus Nadia Petrova'yı yenen, WTA sıralamasında 58. durumda bulunan 1.90 metre boyundaki Akgul, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Ozbek olmasından ve isminden dolayı maclarda Turk seyircilerin kendisini desteklemesinin hoşuna gittiğini vurgulayarak, ''İstanbul'a gelişimde havalimanında benden vize parası istemediler, 'Senin icin bu ulkeye giriş bedava' dediler. Cok guzel bir karşılama oldu. Turnuvada cocukların gelip imza istemesi ve benim taraftarlarım olması cok hoşuma gitti'' dedi. Turkiye'ye 3. kez geldiğini anlatan Ozbek tenisci, ''İstanbul'a 5 sene evvel bir challenger turnuvası icin gelmiştim. 10 sene once de junior turnuvası icin Ankara'ya gittim. Turkiye'ye bu 3. gelişim. İstanbul Cup gibi bir turnuvanın duzenleniyor olması, ulkede tenisin gelişimi icin cok onemli. Umarım erkeklerde de ATP turnuvası duzenlenir'' diye konuştu. Ozbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un tenisi cok sevdiğini ve bu sporu yaptığını vurgulayan Akgul, ''Ulkemde tenise yatırım yapılmasından başkanımız Kerimov'un bu sporu sevmesi ve oynaması cok buyuk bir etken. Kerimov federasyona da destek veriyor. Benim de sponsorum tenis federasyonumuz'' şeklinde konuştu. ''MARSEL'E YETERLİ DESTEĞİ VERMEDİK'' Akgul Amanmuradova, Turk vatandaşı olan Ozbek asıllı tenisci Marsel İlhan'ı cocukluktan beri tanıdığını ifade ederek, ''Marsel, Turk vatandaşı olarak bir suru imkana kavuştu'' dedi. Ulkesinde cok fazla tenisci yetişmediği icin teniscilerin birbirini tanıdığını kaydeden Akgul, şunları soyledi: ''Turk vatandaşı olamasından onun adına cok mutlu oldum. Cunku bir suru imkana kavuştu. Turkiye'de ona maddi ve manevi cok imkan sağladılar. O da kendini cok iyi geliştirdi. Şimdi ATP sıralamasında 260. sırada yer alıyor. Burada duşunulmesi gereken bizim ulkenin federasyonun tavırları. Zamanında onunla ilgilenip, ona yeterli destek vermediler ve o da sonradan Turk oldu. Turkiye icin cok guzel, ama bu bizim federasyonun bıraktığı eksikliktir. Marsel iyi tanıdığım ve sevdiğim bir teniscidir. Umarım onun icin parlak bir gelecek olur.'' Akgul, kendisine bugune kadar Turk vatandaşlığı konusunda bir teklif gelmediğini belirterek, ''Bu aşamadan sonra Turk vatandaşlığına gecmem cok zor. Hem 19 yaşından beri federasyonumdan yardım alıyorum, hem de 7 senedir milli takımda oynuyorum. Vatandaş olsam bile 3 sene Turk Milli Takım forması giyemem. Erkeklerde milli olmak daha kolay. Boyle bir teklif gelmediği icin şu anda net bir şey soyleyemem, ama bu kadar bana destek veren bir ulke ve federasyon varken şimdi onlara sırtımı donmek istemem'' şeklinde konuştu. AA __________________