Sony Ericsson WTA Tour İstanbul CUP 2007'ye katılacak olan Rus tenici Maria Sharapova basının karşısına gecti ve turnuva oncesi soruları yanıtladı. Sporx olarak Sharapova'nın basın toplantısını yerinden canlı olarak takip ettik. Sharapova'nın basın toplantısının cok kısa surmesi ve Rus teniscinin soğuk tavırları gozlerden kacmadı. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi Maria Sharapova toprak kortta yaşadığı sorunlar ve Roland Garros'da uzanamadığı şampiyonluk ile ilgili sorulan soruya, toprak kortta zorlandığını kabul ettiğini belirtirken, 'Toprak kortun beni zorlamasını aslında hoşuma gidiyor ve daha da iyi olmaya calışıyorum. Senede zaten 3-4 toprak kort turnuvası var. Bunlarda da kendimi gosteremedim. Zamanla daha iyi olacağım duşunuyorum. Ote yandan soylediğiniz gibi aslında Anna Kournikova ile ilgili bir benzetme yapmak uygun değil. Ornek alabileceğim bir cok başka isim bulunuyor' dedi... Maria Sharapova İstanbul'da bulunmaktan dolayı memnun olduğunu da ifade ederken, Boğaz'ın eşsiz guzelliği ile ilgili sorulan bir soruya ise 'Henuz boğazı gezmedim' diyerek cevap verdi. Ardından, Sporx editorlerinden Esat DERGİ'nin 'İstanbul'a gecen sezon sakatlığınız dolayısıyla son anda katılamadınız. Bu sezon sakatlığınız vardı. Roland Garros oncesi dinlenebilirdiniz. İstanbul Cup'ı tercih etme sebebiniz gercekten Fransa oncesi bir hazırlık mı? Yoksa bir vefa borcu mu?' sorusuna ise, "Burada olmaktan gercekten mutluyum. Bu turnuvayı gercekten iyi oynayıp kazanacağımı duşunduğum icin geldim. Başka bir duşuncem yoktu. Sezon icerisinde bir cok turnuva icin seyahat ediyoruz. İstanbul'da iyi oynayacağımı hissetmesem zaten şu an burada olmazdım' dedi. Sharapova cekindiği bir raket olup olmadığı ile ilgili soruya ise 'İlk 10'da yer alan teniscilerin hepsi cok yetenekli ve hepsi rakibim' derken herhangi bir isim vermedi. -''SENE BAŞINDAN BERİ SAKATLIĞIM DEVAM EDİYOR''- Sharapova, Miami Turnuvası'ndan sonra yaklaşık 7 hafta sakatlığı nedeniyle oynayamadığını belirterek, ''Uzun sure sonra İstanbul'da rekabet yapmak cok memnuniyet verici'' dedi. İstanbul'da daha once oynamak istediğini dile getiren Rus tenisci, şoyle devam etti: ''İstanbul'da birkac senedir oynamayı istiyordum ama Roland Garros'dan once sakatlıklar olduğu icin gelemedim. Sene başından beri sakatlığım devam ediyor. Bu her zaman devam eden bir sakatlık. Bazen oynayarak aşmaya calışıyorsunuz. Bu seferki biraz ciddiydi. İğne olmak zorunda kaldım.'' Maria Sharapova, ''İyi bir oyuncu ve yıldız olmak icin ne gibi fedakarlıklar yaptınız'' şeklindeki soru uzerine de ''Cok gencken ailemle beraber fedakarlık yapmaya başladım. Tenise 4 yaşında başladım. ABD'ye taşınmak 7 yaşında bir insanın vereceği bir karar değildi. Ailem de fedakarlık yapıyor. Yaptığım işi cok seviyorum ve her gun yapıyorum. Bu kadar sevdiğim surece butun fedakarlıklar buna değer. Yoksa seninin 8 ayı yolculuk etmek, kolay bir şey değil'' diyerek sozlerini tamamladı. Sharapova, basın toplantısına 4 koruma eşliğinde geldi. Basın toplantısının sonunda da Rus tenisciye gazeteciler yaklaştırılmazken, korumalar hemen cembere alarak Sharapova'yı asansore goturdu. Ote yandan, basın toplantısında bazı sorular ve cevapları Turkce'ye cevrilmedi. -''TURK'UN RAKETİ''Nİ SHARAPOVA TANITACAK- Turnuvanın ozel odulu olan tamamı altın ve pırlantalarla suslu ''Turk'un Raketi'' isimli raketi, Sharapova tanıtacak. Rus tenisci, ilk prototipi hazırlanan raketin tanıtımını yarın Topkapı Sarayı'ndaki turnuvanın resmi acılışında yapacak. Pırlantalı altın raketin yaklaşık 3 bin gram civarında 14 ayar altından uretileceği ve uzeri yaklaşık 30 karat pırlanta ile susleneceği bildirildi. Değerinin 250 bin doların uzerinde olacağı ifade edilen raketin sergileneceği kaidede, Topkapı Sarayı'nın siluetini de ozel bir teknikle resmedileceği kaydedildi. İstanbul Cup tenis turnuvasında 3 kez 1. olan tenisci, ''Turk'un raketi''nin sahibi olacak. Bu sene 3. su duzenlenecek Sony Ericsson WTA Tour İstanbul CUP 2007 yarın oynanacak karşılaşmalarla start alacak. İşte Turkun Raketi __________________