Futbolculardan yuzuculere, teniscilerden basketbolculara, cimnastikcilerden atletlere kadar tum sporcular, aile ve ozellikle de annelerinin desteği olmadan bu başarıları elde edemeyeceklerini savunuyor. Coğu zaman elde edilen buyuk başarıların ardındaki sessiz kahramanlar olan anneler, cocuklarının mutluluğu ve başarılarıyla yetinir, tatmin olur ve kendilerini deşifre etmeyi sevmezler. Kortların yıldız ismi Rus Maria Sharapova'nın annesi Yelena da bunlardan sadece biri. Bugune kadar binlerce dergiye kapak olan ve markalarla milyonlarca dolar değerinde sozleşmelere imza atan Shparapova'nın, 17 yaşında ilk Grand Slam zaferi Wimbledon'ı kazandığında ilk yaptığı şey, kortta telefona sarılarak annesini aramak oldu. Sharapova, The Guardian'a verdiği bir roportajda o anı şoyle anlatıyor: ''Onun New York'a giden bir ucakta olduğunu unutmuştum, ona ulaşamamıştım. Macın sonunda, ucaktaki televizyonda onu aramaya calıştığımı gormuş ve hostese gidip telefonunu acıp benimle konuşup konuşamayacağını sormuş. Ama benim annem, oyle birden bire havaya zıplayacak kadınlardan değil.'' Annesine olan sevgisini, ''O benim her şeyim'' diyerek ifade eden Sharapova, ''Onunla her şeyi konuşuyorum. Kendimi kotu hissettiğim zaman ilk aradığım kişi odur. Bir sabah kalkıp her şeyin yanlış gittiğini duşunebilirsiniz, 8 haftadır yoldasınızdır ve onunuzde bir dort hafta daha vardır. Boyle anlarda onu arıyorum ve (anne, eve gitmek istiyorum) diyorum'' diye konuştu. Ekranlarda surekli unlu raketin yanında gormeye alışkın olduğumuz baba Yuri'nin aksine anne Yelena, yuzunu gostermeyi pek sevmese de kızının uzerinde ne kadar buyuk etkisi olduğu Sharapova'nın soylediklerinden kolayca anlaşılıyor. 7 yaşındaki kızını, daha iyi eğitim alabilmesi icin babasıyla ABD'ye gonderen anne Yelena, 2 yıl boyunca cektiği buyuk ozleme rağmen bağrına taş basarak sabretti ve buyuk ozveride bulundu. Sharapova, roportajında, annesinin kucuk yaşlarda kendisini anaokulundan alarak evde eğittiğini anlatarak, ''Annemden bir cok şey aldım. Ona her zaman hayranlık duydum. O ayakları yere basan ve yaptığı bir cok şeyde cok yetenekli biri. O bana her zaman eğitimli olmayı oğretti. Yanımda olmadığı zamanlarda gun icinde bir cok kere telefonla konuşuruz. Hayranlarımdan gelen tum mektup ve mailleri annem okur. O, spot ışıklarının altında ya da tenis camiasının icinde olmayı sevmiyor'' ifadelerini kullandı. Tenis dunyasının gelmiş gecmiş en guzel raketlerinden biri olarak kabul edilen ve buyuk hayran kitlesine sahip olan Sharapova, sayısız dergiye kapak olması, katıldığı televizyon programları, adına acılan internet siteleri, adeta bir pazar haline donuşen ''Maria Sharapova'' markalı sayısız urun, sponsorluk anlaşmaları ve tum bunlardan kazandığı milyonlarca doların yanında, annesinin kucuk kızı olmaktan da vazgecmeyecek gibi gozukuyor. __________________