Mehmet Okur'un NBA'deki başarılarından sonra, milli teniscimiz Barış Ergun de Venus ve Serena Williams kardeşlerin yanında Turkiye'den soz ettiriyor. Sakatlıkları yuzunden gecen yıl tenisten ayrı kalan iki kardeşin 2007'deki cıkışlarında buyuk pay sahibi olan Barış şimdi onemli bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. 16 Nisan'da başlayacak FED Cup'a katılacak olan ABD Tenis Milli Takımı'na secilen Williams kardeşlerin yanında Barış Ergun de yer alacak. 6 aylık sakatlığının ardından katıldığı ve kazandığı ilk turnuvada Venus ile birlikte olanBarış, "Venus ve Serena şimdi 19 Mart'ta Florida'da mucadele edecek. İlk kez ikisi ile birlikte calışacağız. Daha sonra da FED Cup icin ABD Milli Takımı'na gideceğiz. Orada Serena ve Venus benimle calışacaklar" diye konuştu. ODALAR YAN YANA Barış, "İki ay otelde kaldım. Şimdi Williams kardeşlerin evine taşındım. Odalarımız Serena ile yan yana. Anneleri Oracene beni onlardan ayırmıyor. Baba Richard ile sık sık sosyal tartışmalar yapıyoruz ve coğunlukla kavgaya ramak kalıyor!" dedi. Barış, Williams kardeşlerin tenis du n y a s ı n ı n idolleri olduğunu belirterek, "Diğer tenisciler onların idman programını bile taklit ediyor. Basın surekli peşlerinde. Bir roportaj cekimi sırasında, benim kim olduğumu da merak etmişler. Serena Turk olduğumu soyleyince, 'Turkiye'de boyle iyi tenisciler var mı? Yenileri de gelir mi?' diye sordular. O da, "Bilmiyorum ama en iyisini ben aldım' cevabını verdi" diye konuştu. TARİH SIKINTI YARATTI 2004'te İstanbul Cup'ı kazanan Venus'un bu sene de Turkiye'ye geleceğini soyleyen Barış,"Serena da Mayıs başında Berlin'de olacak. Berlin'den sonra idman yapmak icin o da İstanbul'a gelmeyi planlıyor. Buradan da Fransa'ya gidip Roland Garros'ya katılacaklar" diyor ve bir serzenişte bulunuyor: "Yurtdışında Turkiye'yi tanıtıyorum. Ama Serena Avustralya Acık'ı kazandıktan sonra federasyondan bir kişi arayıp tebrik etmedi. Şimdi 28 Mayıs'ta Roland Garros başlıyor. Ama federasyon aynı tarihe lig macları koymuş. Askerliğimi tecil ettirebilmem icin bunlara katılmak zorundayım. O zaman Fransa'da olamayacağım. Bu konuda anlayış bekliyorum." __________________