Bu devirde medyanın buyuk cabalarıyla ahlakın adı kaldı kendisi yok. Artık zina yapmak değil yapmamak abes bir durum olarak karşılanır oldu. Evlilik dışı ilişki yaşamıyorsanız gericisiniz, cağın gerisinde kalmışsınız. Kızsanız erkek, erkekseniz kız arkadaşınız olacak. Bunun sonucunda sosyal cokuntu oluşuyor. Toplum olarak cokuyoruz cunku yanlış yapıyoruz. Ama yaptığımız yanlışa kılıf bulmak icinde kendimizce turlu turlu yollara başvuruyoruz.
Bu hayat tarzının egemen olmasının nedeni bize sabah akşam heryerden pompalanıyor olması ve hickimsenin bunu sorgulamaması. Aklını okuyarak, araştırarak, sorgulayarak değilde boyle TV den Net ten kendine sunulanlarla oluşturan insanlık camura saplanıyor ama buyuk bir coğunluk saplandığı camurunda farkında değil. Sonra ya biz niye boyle olduk anlamıyorum diyor. Gelişmişliği Batı'nın acıklığında, onların kulturunu benimsemekte goruyoruz. Onlardan illa bir şey almak istiyorsanız bilimde yaptıklarını alın, duşunen geliştiren beyinlerini ornek alın. Onların derdi bizi ozumuzden ayırıp ortada ne olduğu belli olmayan bireyler oluşturmak. Ne tam anlamıyla kendin olabiliyorsun ne de o olabilirsin. Şahsiyetsiz varlıklar haline gelme yolunda hızla ilerliyoruz. Bizi biz yapan değerler bize cirkin, kotu, bayağı gosterilip bu empoze edildiği ve bizim de bu oyunun farkına varıp karşı hamle yapmadığımız surece bu bataklıktan cıkamayız. Sonuc olarak o hazdan o hazza koşan, sığ, kendi olamamış, anlamamış, tamamlanamamış, olamamış, bulamamış bireyler yığını olmaktan başka yol kalmıyor.
Bu yapı artık oyle canavarlaşmış ki kendi gibi olmayanı ya yutup kendi gibi yapıyor ya da cağdışılıkla itham edip dışlıyor.
Sorum :
Bu duşunce yapısı sizce arızalı mı? Arızalıysa neden? Değilse neden boyle değiliz?
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Toplum olarak cokme nedenlerimiz?