Kadın tenisinin eski bir numarası Kim Clijsters, 2012'de bıraktığı tenise 8 yıl sonra donmeye hazırlanıyor. 4 Grand Slam şampiyonluğu bulunan kadınlar dunya sıralamasının eski 1 numarası Kim Clijsters, 2012'de bıraktığı tenise geri doneceğini acıkladı. Kadınlar tenisinin eski 1 numarası Kim Clijsters, 2012'de bıraktığı profesyonel tenise doneceğini acıkladı. 36 yaşındaki eski şampiyon 2020 WTA Tour'da sahne alacağını duyurdu. Daha once 2007'de bıraktığı tenise donen ancak anne olduğu icin 2012'de 2. kez ara veren Belcikalı sporcu, "Gercekten bir şeyleri kanıtlamak istemiyorum. Bu benim icin bir meydan okuma" dedi. Tenis sevgisinin hala devam ettiğini kaydeden Clisjters, "Soru şu ki; kapasitemi daha once bıraktığım yere taşıyabilecek miyim? Kendimle mucadele etmek ve yeniden guclu olmak istiyorum. Bu benim maratonum. Son 6 aydır kendimde bu enerjiyi goruyorum. Son iki yıldır kendime daha iyi bakıyorum. Bunun sonunda yapamasam da, her şeye değecek." ifadelerini kullandı. 2005 Amerika Acık'ta kazandığı ilk buyuk Grand Slam şampiyonluğundan iki yıl sonra sakatlığı nedeniyle tenise veda eden Clijsters, muhteşem bir donuş gercekleştirdi. Donuşunun ardından cıktığı ucuncu turnuva olmasına ve ana tabloda yer almamasına karşın Clijsters, Amerika Acık'ı ikinci kez kazamayı başardı. Bir sonraki yılda Flushing Meadows'ta şampiyonluğunu koruyan Kim Clisjters, 2010'da Amerika Acık'ta 3. kez şampiyon oldu. 2011'de ise Avustralya Acık'ı kazanan Clijsters, aynı yıl WTA sıralamasında ilk sıraya cıktı ve 2006'dan bu yana ilk defa zirvede yer aldı. 4 Grand Slam olmak uzere kariyerinde 41 şampiyonluğu olan Clijster, 2012 Amerika Acık sonrası raketini astı ve tenis yorumcusu olarak calışmaya başladı. İnternet Haber