Bedensel Engelliler Turkiye Yuzme Turkiye Şampiyonası Aksaray Olimpik Kapalı Yuzme Havuzu'nda başladı. 3 gun surecek şampiyonaya 40 kulupten 169 sporcunun katılıyor. Bedensel Engelliler Turkiye Yuzme Turkiye Şampiyonası Aksaray Olimpik Kapalı Yuzme Havuzu'nda başladı. 3 gun surecek şampiyonaya 40 kulupten 169 sporcunun katılıyor. Şampiyonada Paralimpik Yuzme Avrupa Şampiyonası'ndan madalya ile donen milli sporcular Sumeyye Boyacı, Sevilay Ozturk ve Beytullah Eroğlu’da mucadele ediyor. Şampiyona serbest, sırtustu, kurbağalama, kelebek ve ferdi karışık disiplinlerinde yapılıyor. Şampiyonada mucadele eden Milli Sporcu Sumeyye Boyacı, hedeflerinin Malezya ve Tokyo’da duzenlenecek şampiyonalarda Turk Bayrağını dalgalandırmak olduğunu ifade etti. Boyacı, "Donemin ilk yarışına giriyoruz. Birazdan ilk yarışımı yapacağım. İnşallah yine birinci olacağım. Haftanın nerdeyse her gunu calışıyoruz. Bu bizim icin yorucu bir surec ama sonrasında eğer Malezya 2019 dunya şampiyonasında bayrağımızı tekrar dalgalandırıp istiklal Marşımızı okutabilirsek bunların hepsi yorgunluklar, acıların hepsi unutulacak şeyler. Yakında hedefimiz olan Malezya ve onumuzde 2020 Tokyo Olimpiyatları, paralimpik oyunlar. İnşallah ulkemize ilk defa yuzmede olimpiyat şampiyonu olan şu ana kadar kimse olmamıştı. Ben ilk olmak istiyorum" dedi. "ENGELİMİ DEĞİL YETENEĞİMİ GOR" Sumeyye Boyacı soyle devam etti: "27 Ocak'ta Turkiye'nin beni tanıdığı sırt ustu yarışım var Pazar gunu inşallah kucuk cocuklarımız ve diğer herkesinde destekleri ile yine birinci olacağım. Ayriyeten bir cok vatandaşımıza da ornek olup spora başlatırız. Azimlerini tekrar kazanabilmeleri adına burada yarışıyoruz ve kendimizi gosteriyoruz. "Engelimi değil yeteneğimi gor bu kulvarda benimde yerim var" dedi. Sumeyye Boyacı'nın antrenoru Mehmet Bayrak ise şoyle dedi: "Uzun zamandır bedensel engelli yuzme antrenorluğu yapıyorum. Sumeyye ile uzun yılardır beraber calışıyoruz.Buraya kadar cok onemli başarılar elde ederek geldik. Bu noktadan sonra calışmalarımıza aynı hızla devam etmeyi duşunuyoruz. Dunya şampiyonası ve sonrasında Avrupa ve olimpiyatlara bu başarıyı surdurmek istiyoruz." Gazeteler __________________