Genc rekortmenlerin gozu 2024 Paris Olimpiyatları’nda
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Genc rekortmenlerin gozu 2024 Paris Olimpiyatları’nda
-
06-10-2019, 20:22:07Eskişehirli 14 yaşındaki milli rekortmen yuzuculer Sudem Denizli ve Goksu Doğan, sıradaki hedeflerinin 2024 Paris Olimpiyatları’na katılmak olduğunu soyledi. Toplam 12 kez Turkiye rekoru kırarak adlarını uluslararası arenada duyuran Eskişehir Su Sporları Kulubu yuzuculeri Sudem Denizli ve Goksu Doğan, hedeflerine bir yenisini daha ekledi. Milli yuzuculer zorlu şartlarda birer birer rekorlar kırarak ilerlerken bir yandan da gozlerini 2024 Paris Olimpiyatları’na dikti. Turkiye Milli takımı adına olimpiyatlarda yarışmayı hedeflediklerini soyleyen 14 yaşındaki rekortmenler gunluk yaşamlarını ve yaşadıkları zorlukları İHA mikrofonuna anlattı. Sudem ve Goksu’nun liseye geciş sınavına hazırlanırken haftanın her gunu sabah 5’teki antrenmanlarını aksatmadıklarını soyleyen antrenorleri Ayberk Sawiş ise “Karakter olarak en buyuk farkları hırslılar. Bir amac ve hedef icin geliyorlar buraya. 8 yaşlarından beri kendilerine bir hedef koydular” dedi. “2024’teki olimpiyatı hedefliyorum” Bu yıl icerisinde girdiği 13 yarışta 9 tane sırtustu branşında Turkiye rekorunu kıran 14 yaşındaki Sudem Denizli, kendisine hedef olarak 2024 Paris Olimpiyatları’nı koyduğunu belirtti. Her gun sabah saat 05.00 ve akşam olmak uzere cift antrenman yaptığını ve liseye geciş sınavlarına hazırlanmasına rağmen artık alıştığını ifade eden Milli yuzucu, “Gecen yıl federasyon karması yarışlarında Makedonya’ya gitmiştik. Orada derecelerim var. Bu yıl icinde 13 yarışta 9 tane sırtustu branşında Turkiye rekorum var. Son 200 metre sırtustu yarışında 2 dakika 15 saniye derecemle olimpik kadroya girdim. Multination, EYOF, Dunya Gencler ve Avrupa Gencler barajları gectim. En yakın hedef olarak şu an Avusturya’da yarışlarım var. Uzak hedef olarak 2024’teki olimpiyatı hedefliyorum. Sabahları saat 05.00 ile 07.00 saatleri arasında antrenman yapıyoruz. Cok yoğun oluyor. Akşamları da kara antrenmanı yapıyoruz. Kol ve bacak kaslarımızı guclendirmek icin. Bu yıl da liseye geciş sınavına gireceğim. Sabah kalkmak zor oluyor biraz ama 1.5- 2 yıldır bunu yaptığım icin alıştım artık. Arkadaşlarımla dışarı cıkamadığım icin uzuluyorum arada ama suda olmayı ve yuzmeyi cok seviyorum. Zaten yuzmeyi sevmesem bu sporu yapamam. Keyif duyuyorum. Zaten antrenorumu de cok seviyorum. Artık antrenor gibi değil de ağabeyim gibi. Yuzduğum icin mutluyum. Başarımın sırrı ise cok calışmak. İyi antrenman yapıyorum. Cok calışıyorum. Onun dışında beslenmeme dikkat ediyorum. Uyku saatlerime de cok dikkat ediyorum” ifadelerini kullandı. “Turkiye’nin parmakla ornek gosterdiği bir sporcu olmak istiyorum” Kısa kulvar yarışlarında 3 tane Turkiye rekorunu elinde bulunduran 14 yaşındaki Goksu Doğan da, idolunun yuzucu Emre Sakcı olduğunu soyledi. Sporunu ve okulunu bir arada goturen milli yuzucu, her gun okuluna ise sabah 05.00’te havuzda yaptığı antrenmandan sonra servis ile gittiğini belirtti. Goksu Doğan, “1.5 ay icerisinde kısa kulvar yarışlarında uc tane Turkiye rekoru kırdım. Antrenman programlarını eğitimime gore duzenlediğimiz icin cok sıkıntı yapmıyor. Her gun sabah 04.00’te kalkıp 05.00’te havuza geliyoruz. Saat 5.20’de antrenmanlarımız başlıyor. Saat 8.05’te servisimiz geleceği icin 7.30 gibi antrenmanımızı bitiriyoruz. O surecte antrenman yetişiyor. Eskişehir’de tek havuz olması sıkıntı ama o da bir şekilde acılacak onumuzdeki aylarda. İdolum Emre Sakcı cunku şu ana kadar Turkiye’deki en buyuk başarıyı dunya 5’inciliği ile o elde etti. İleride Turkiye’nin parmakla ornek gosterdiği bir sporcu olmak istiyorum. Arkadaşlarımın gunluk hayatta yaklaşımları farklı olmuyor ama yarışa gideceğimiz zaman iyice destek cıkıyorlar. Başarı diliyorlar. Cok hoşumuza gidiyor” şeklinde konuştu. “Bir tane bile antrenman kacırmadılar” Sudem ve Goksu’nun 5 yaşından beri antrenorluğunu yapan Aybars Sawiş ise yuzuculerin en buyuk farklarının hırsları olduğunu dile getirdi. Beraber calışmaya başladıklarından beri hastalıklara, sınavlara rağmen yuzuculerin bir kere bile antrenman kacırmadığını soyleyen Sawiş, şoyle konuştu; “Sudem ve Goksu ile yaklaşık 8 yıldır beraber calışıyoruz. Onlar bana ilk geldiği zaman 5-6 yaşlarındalardı. 8 yıldan beri hicbir şekilde yuzmeyi bırakmadan devam ettiler. Hasta oldular. Sınavları oldu ama bunlar onlara hicbir zaman engel olmadı ve bir tane bile antrenman kacırmadılar. En buyuk ozveri bu. Bunları en cok destekleyenler de aileleri. Hepsi bir amac ve hedef uğrunaydı. Bu yola ilk cıktığımızda hedefimiz 13 yaşında milli takıma girmekti ve bunu başardık. Onun dışında hedeflerimiz arka arkasına geldi. Sudem 9 Turkiye rekoru, Goksu da 3 tane Turkiye rekoru kırdı. Toplamda 12 tane Turkiye rekoru elde ettik. Karakter olarak en buyuk farkları hırslılar. Bir amac ve hedef icin geliyorlar buraya. 8 yaşlarından beri kendilerine bir hedef koydular. Bu hedef icin uğraşıyorlar. Şu an kendimize koyduğumuz en buyuk hedefimiz 2024 Olimpiyatları’na katılabilmek.” Eskişehir'de havuz eksikliği Son olarak Eskişehir’de yaşanan havuz eksikliğine değinen antrenor Aybars Sawiş, buna rağmen verilen desteklerle başarıların geldiğine değinerek şu şekilde konuşmasına son verdi: “Cocuklarımız daha once Ataturk Kapalı Yuzme Havuzu’nda calışıyorlardı. Havuzumuz yıkıldı. Anadolu Universitesi, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Atac ve Federasyon Başkanvekili Fatih Sezer bize cok buyuk destek verdiler. Bu başarıların en buyuk destekcisi aslında onlar. Bizim şu an bu havuzumuz olmasaydı ve bize kapılarını acmasalardı bu başarıyı yapamazdık.” İHA __________________