Muğla’nın Marmaris ilcesinde duzenlenen 10. Uluslararası Arena Aquamasters Yuzme Şampiyonası acık su yuzme maratonunda finişe ilk sırada gelmek uzere 40-44 yaş kategorisi sporcusu Tolga Ocal’ın kendisine carpmasıyla duşen 13 yaşındaki Seyfi Diker, yarıştan sonra Ocal’ın kendisinden ozur dilediğini belirterek, "Tolga Ocal ’Bilerek yapmadım, gozluğum buharlaştı’ dedi. Biz oyle inanalım, oyle olsun." dedi. Bin 500 metre Aqua Youths Erkekler’de 22 dakika 01 saniye ile birinci olan Merkezefendi Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu 7. sınıf oğrencisi Seyfi Diker, gazetecilere yaptığı acıklamada, heyecanlı bir şampiyona olduğunu, fakat bitişte sıkıntı yaşadığını belirtti. Genel klasmanda sudan birinci cıkarken eski milli yuzucu Tolga Ocal’ın omzuna vurup duşurmesiyle ucuncu olduğunu belirten Diker, "O anda duşunce sinir krizi gecirdim, cok sinirlendim. Elim ayağım titredi, birinci cıkacakken ucuncu olmam nedeniyle. 7 yaşından beri, 6 yıldır yuzme sporu yapıyorum. İki yıldır duzenli olarak finallere, vizelere gidiyorum. Bu yıl 13 yaşına girdiğim icin artık finallere gideceğim. 20 Mayıs’ta milli takım kampına gireceğim acık sudan. Amacım milli takıma girip iyi dereceler yapmak, acık sudan, kelebekten. Elimden gelen en iyi şekilde milli olup, ulkemi gururlandırmak." diye konuştu. Ocal’a herhangi bir mesajının olup olmadığı sorulan Seyfi Diker, "Tolga Ocal ’Bilerek yapmadım, gozluğum buharlaştı’ dedi. Biz oyle inanalım, oyle olsun." şeklinde konuştu. Madalya toreninden once kendisiyle konuştuklarına anlatan Seyfi Diker, "Benden ozur diledi. ’İşte burası acık su, burada boyle şeyler olabilir. Ben 11 yaşımda başladım bu acık suya, ağabeylerimiz bize yumruk atıyordu, dovuyordu.’ dedi. Duştukten sonra gelip kaldırmaması onemli olan zaten." ifadelerini kullandı. Anne Hatice Diker: "Goruntuleri izledikten sonra tabii biraz uzulduk" Anne Hatice Diker de olayın kendi gozu onunde olduğunu belirterek, "Seyfi’nin orada duştuğu anı gordum. Tolga Bey daha sonra eşimle, antrenorlerle, hepimizle tek tek konuşup ozur diledi. Yanlışlıkla olduğunu, ayağının kuma takıldığını soyledi. Biz onun samimiyetine inandık. Goruntuleri izledikten sonra tabii biraz uzulduk. Cunku donup arkasına bakmaması, orada devam etmiş olması bizi cok uzdu." değerlendirmesinde bulundu. Sporun barış ve kardeşlik olduğunun altını cizen anne Diker, "Evet acık suda boyle sert olduğunu biliyoruz. Bunları goze alarak gittik zaten. Ama ne kadar da olsa spor barıştır. Ataturk, ’Ben sporcunun zeki, cevik ve aynı zamanda ahlÂklı olanını severim.’ demiş. Biz de oğlumuzu zaten boyle yetiştirmeye calışıyoruz. Annesi olarak cok mutluyum. Umarım, Seyfi bunların altında kalmayacak, gelecekte iyi bir sporcu olacak ve ulkemizi, hem Turkiye’de hem dunyada cok iyi temsil eden bir sporcu olacak. Butun temennimiz bu. Bunu yapacağını kanıtladı orada. İnşallah yolu acık olur." diye konuştu. Seyfi Diker’in antrenoru Selin Demirden ise şunları soyledi: "Yarış anında bizim goruş acımızda tam net değildi olay. Sonrasında madalya toreninde bizi cağırıp ozur dileme olayı oldu ama o şekilde gormedik biz, gorduğumuz kadarıyla ikisi yan yana duşuyor gibiydi. Biz pazartesi gunu bu goruntuleri gordukten sonra daha da uzulduk. Keşke bize durust bir şekilde davranıp soyleseydi o ozrun daha kıymeti olacağını duşunuyorum. O yarışmaya gitme amacımız 20-23 Mayıs’ta Antalya Alanya’da acık su milli takım aday kampına secilmişti Seyfi. Orada da sonucta denizde yuzecek ve hocalarıyla olacak diye gitmiştik. Cok motive bir şekilde gitmiştik. Zaten o motivenin neticesinde Seyfi o yarışı birinci bitirdi. Biz oraya bu kamp icin hazırlandık, motive bir şekilde giderken boyle bir olayın gelmesi gercekten uzucuydu. Keşke orada carpmak yerine elinden tutup beraber Iryna, Tolga ve Seyfi el ele gecselerdi." Muğla Valiliği ile Marmaris Belediyesinin ev sahipliğinde, Turkiye Yuzme Federasyonu ile Muğla Genclik ve Spor İl Mudurluğu iş birliğinde duzenlenen musabakalarda pazar gunu, İcmeler Mahallesi’nde gercekleşen bin 500 metre acık su yarışlarında 40-44 yaş kategorisi sporcusu eski milli yuzucu Tolga Ocal’ın, yarışı genel klasmanda kendinden once bitirmek uzere olan Deniz Yuzme Spor Kulubu’nden 13 yaşındaki Seyfi Diker’i kasten duşurduğu one surulmuştu. Gazeteler __________________