Samsun, Turkiye genelinde 2. ve 3. sınıflarda yuzme bilme oranı en yuksek olan il. Samsun İl Milli Eğitim Mudurluğu tarafından başlatılan “Geleceğe Kulac Atıyoruz Projesi” kapsamında 5 yılda toplam 64 bin oğrenciye yuzme oğretildi. Bu oğrencilerden olimpiyatlara katılabilecek yetenekteki yaklaşık bin oğrenci de tespit edilerek ileri seviyede yuzme dersi verilmeye başlandı. Samsun Valiliği tarafından başlatılan ve Samsun İl Milli Eğitim Mudurluğu koordinatorluğunde, Samsun Genclik Hizmetleri ve Spor İl Mudurluğu, İl Sağlık Mudurluğu ile Samsun Buyukşehir Belediyesi ortaklığıyla surdurulen Geleceğe Kulac Atıyoruz Projesi ile ilkokul 2 ve 3. sınıf oğrencilerine yuzme oğretilmeye devam ediliyor. Bu yıl 16 bin oğrenciye temel yuzme eğitimi verildi Yuzme sporuna cok kucuk yaşlarda başlanıp, ileri yaşlara kadar rahatlıkla yurutulebilmesini sağlamak amacıyla oluşturulan proje kapsamında, İl Milli Eğitim Mudurluğu'ne bağlı 35 beden eğitimi oğretmeni nezaretinde, haftanın 4 gunu, 2 seans olarak uygulanan eğitimlerde bu yıl yaklaşık 16 bin oğrenciye temel yuzme eğitimi verildi. Samsun merkez ve ilceler olmak uzere, toplam 5 yuzme havuzunda 64 bin oğrenci arasından yuksek performans grubuna secilen yaklaşık bin oğrenciden ileri ki donemlerde uluslararası başarı bekleniyor. Samsun ayrıca Turkiye genelinde 2 ve 3. sınıflarda yuzme bilme oranı en cok olan iller arasında yer alıyor. “2 ve 3. sınıflarda yuzme bilme oranı en cok olan il Samsun’dur” Projenin amacını aşarak uluslararası yarışmalara da sporcu hazırladığını ifade eden Atakum Havuz Proje Koordinatoru Taner Karadavut, “Geleceğe Kulac Atıyoruz projesi 5 yıl once başladı. Amacımız, ilkoğretim 2. ve 3. sınıflarda tum oğrencilerin havuzlara getirilerek yuzme oğrenmesini sağlamaktı. Bu surec icerisinde bu amaca ulaşılarak, amacın otesine de gecildi. Yuzme oğrenmeye gelen oğrenciler arasından performans grupları oluşturuldu. Bu gruplarda cocuklar musabakalara hazırlanıyor. Bircok oğrenci de girdiği yarışmalarda başarı kazandı. 5 yılda şu ana kadar il genelinde 64 bin oğrenciye yuzme dersi verildi. Bu oğrencilerin yuzde 90’ı yuzme oğrendi. Her okulu etap etap alarak oğrencilere ders veriyoruz. Her etapta 4 okul geliyor ve ayda 8 ders alıyorlar. Turkiye’de yuzme uzerine bir araştırma yapılsa, 5 yıllık surede yaptığımız calışmalar suresinde Turkiye genelinde 2 ve 3’uncu sınıflarda yuzme bilme oranı en cok olan il Samsun’dur diye duşunuyoruz” dedi. Proje kapsamında daha once hic yuzme tecrubesi olmayan ama yetenekli olan minik yuzuculer, uluslararası musabakalara hazırlanıyor. İHA __________________