Spor yaşamını Galatasaray'da surduren 18 yaşındaki milli yuzucu Metehan Altuntop, cocuk yaşta gecirdiği ağır rahatsızlıklar sonrası suya adım atmaktan bile korkuyordu. 18 yaşındaki yuzucu şimdi ise şampiyonluklara ambargo koyuyor. Bebeklik cağlarında menenjit gecirip epilepsi hastası olan genc yuzucu, son olarak Foca'da yapılan Acık Su Turkiye Şampiyonası ve Milli Takım Secmeleri'nde kendi yaş grubunda 10 kilometrede birinciliği ve ay-yıldızlı mayoyu kimseye bırakmadı. Metehan, başarıları kadar gecirdiği rahatsızlıklar sonrası azmi ve ornek hikayesiyle de alkış topladı. Malatyalı Gulcin ve Mehmet Altuntop ciftinin cocuğu olan Metehan, henuz 1.5 yaşında menenjit gecirip 3 yaşında epilepsi hastası olarak ağır sara nobetleri gecirmeye başladı. Hayatının ilk yıllarında akranlarının aksine yasaklarla dolu bir yaşam suren Metehan, 10 yıl boyunca tedavi gordu. Tedavisine destek olarak spora başlayan Metehan, rahatsızlığı yuzunden başına darbe alması tehlikeli olduğu icin takım sporları yapamadı. Malatya'da once cimnastik, sonra yuzmeyle tanışan genc yuzucu, spor sayesinde sağlığına kavuşurken milli takımların değişilmezleri arasına girdi. Oğlunun artık ilac kullanmadığını, sağlığın sporla geldiğini belirten anne Gulcin Altuntop yaşadıklarının sonucunu mucize olarak nitelendirdi. Gulcin Altuntop, "Oğlum ağır rahatsızlıkları sonrası 10 yıl tedavi gordu. Cok ağır sara nobetleri geciriyordu. Bir avuc sudan korkan bir cocuktu. Hayvandan korkardı, insandan korkardı, konuşmaktan korkardı. Hayatı cok hengameli, cok emekli, cok eziyetli gecti" dedi. GULCİN ALTUNTOP: METEHAN'IN HAYATINDA HER ŞEY YASAKTI "Metehan'ın hayatında her şey yasaktı" diyen anne Altuntop, "Elini attığı hemen her şey doktor tarafından yasaklanmıştı. Televizyon izleyemiyordu. Oyun oynayamıyordu. Maddi durumu kotu bir aile değiliz. Ama yasaklar yuzunden bolluk icinde darlıkla mucadele ediyordu. Ne babası ne ben, hicbir zaman pes etmedik. Hep ustune gittik. Bir gun başarılı olacağımızı biliyorduk. Başına darbe almaması gerektiği icin neredeyse butun spor dalları yasaktı. Cimnastiğe yonlendirmiştik. Kopuk havuzlarının icerisinde oynasın, enerjisini atsın diye duşunmuştuk. Cunku kullandığı ilaclar kendisine cok ciddi anlamda enerji yukluyordu. Bu enerjiyle etrafına zarar veriyordu. Mucize eseri bir gun bir arkadaşımın onerisiyle yuzmeyle tanıştık. Metehan'ın yavaş yavaş bir şeyleri başarmaya başladığını gorduk. Malatya'da antrenoru Necati Ozer'in de buyuk cabalarıyla peş peşe başarılara imza attı" diye konuştu. "AİLELERE KESİNLİKLE YUZMEYİ TAVSİYE EDİYORUM" Metehan'ın Malatya'nın ardından antrenmanlarını Kayseri ve Ankara'da surdurduğunu soyleyen Gulcin Altuntop, "Başladığı yolda Turkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil etti. Artık sporla tamamen sağlığına kavuşmuş durumda. İlac kullanmıyor. Ailelere kesinlikle yuzmeyi tavsiye ediyorum. İnsanlar emeklerinin karşılığını eninde sonunda alıyorlar" şeklinde konuştu. "ZORLUKLARI YENMEYİ YUZMEYLE OĞRENDİM" Metehan ise, "Spor bana cok şey kattı. Zorlukları yenmeyi, azimli, hırslı olmayı bu sporda oğrendim. 3 sene once ilk kez ay-yıldızlı takıma girdim. Fransa'nın Marsilya kentinde Avrupa Şampiyonası'na katıldım. Daha sonra Acık Su Milli Takımı'yla Len Cup'a gittim. Yuzme bana sağlığımla birlikte pek cok şey kazandırdı. Calışmanın ne kadar onemli olduğunu kavrattı. Malatya'dan, Kayseri'den, Ankara'dan ve dunyanın ceşitli yerlerinden pek cok sporcu arkadaşım oldu. Sporu cok seviyorum ve herkese tavsiye ediyorum " dedi. DHA