Turkiye Rekortmeni genc milli yuzucu Meric Demirtepe (14), Kumluca Genclik Hizmetleri İlce Spor Mudurluğu’ne bağlı 300 oğrencinin yuzme kursu aldığı havuzda, antrenmanlarına devam ediyor. Adrasan'da pansiyon işletmeciliği yapan dedesi Yuksel Demirtepe'nin yanına tatile gelen Kumlucalı Meric Demirtepe, tatilde olmasına rağmen antrenmanlarını aksatmıyor. Demirtepe, İstanbul Fenerbahce Yuzme Kulubu Yuzme Havuzu’nda 12-15 Temmuz 2018 tarihlerinde gercekleştirilen Turkiye Şampiyonası ve Milli Takım Secmeleri’nde Turkiye Rekoru kırarak Milli Sporcu olmaya hak kazandı. Turkiye Şampiyonası’nda ve Milli Takım Secmeleri’nde 50 ve 100 metre serbest stilde Turkiye Rekoru kırdığını ve Milli Takım barajlarını gectiğini soyleyen Demirtepe, “Kısa kulvar 50 metrede 26.23 saniyelik, 100 metrede ise 56.90 saniyelik derece ile Turkiye Rekortmeni oldum. Bulgaristan'ın Burgaz şehrinde duzenlenen Comen Cup Avrupa Yıldızlar Şampiyonası 50 Metre uzun kulvarda Avrupa ikincisi oldum. Avusturya Graz şehrinde duzenlenen Multinations Yıldızlar Yuzme Şampiyonası'nda 100 metrede ise yine Avrupa ikincisi oldum. Hedefim 2024 Olimpiyatlarına katılıp ulkemizi en iyi şekilde temsil etmek" dedi. Genclik Hizmetleri Kumluca Genclik Spor İlce Muduru Erol Koca ise, Kumluca yuzme havuzunun 1 yıl once acıldığını belirtti. Koca, "Turkiye rekortmeni olan Milli Sporcu Meric kızımıza antrenmanlarını yapması icin havuzumuzu actık. Havuzumuzda yaz yuzme kurslarına katılan yaklaşık 400 oğrencimiz var. Meric kızımız bu kursiyerlerimize de ornek oluyor. Kumluca havuzumuzdan yetişen cocuklarımızdan da şampiyonların cıkacağına inanıyorum" diye konuştu. İHA __________________