Kepez ilcesinde mustakil bir evde ayda 500 TL kira ile yaşayan evli ve bir kız cocuğu annesi Emine Kuru'ya 2 yıl once gittiği hastanede cilt kanseri teşhisi konuldu. Cenesinde cıkan ilk kanser belirtisini sivilce zannederek onemsemeyen Kuru, bir gun dışarıya cıktığında ise yolda baygınlık gecirdi ve hastaneye kaldırıldı. Romatizma ve Sistemik Lupus Eritamatozus (SLE) hastası Emine Kuru'ya hastanede cenesindeki parcadan numune alındıktan sonra kendisine cilt kanseri tanısı konuldu. Kuru, zamanla kişisel ihtiyaclarını gorememeye başladı. Son olarak, yayılan kanser kitlesinin alınmasıyla birlikte yuzunde buyuk bir oyuk oluşan Kuru'nun, kalcasından alınan bir doku parcası cene bolgesine nakledildi. İlerleyen kanser nedeniyle Kuru cenesini ve sağ gozunu kaybetti. 3 ayda tanınmaz hale gelen Kuru, cevresindekiler tarafından dışlandı.
Hurdacılık yapan eşinin de hastanede kendisine bakması nedeniyle Kuru, 4.5 yaşındaki kızını aylık 1000 TL ile gece gunduz bakmak uzere bakıcıya bıraktı. Engelli rapor suresinin dolması ve yeniden yaptığı başvurunun Ekim ayında sonuclanacak olması nedeniyle zor gunler yaşayan Kuru, bakıcının parasını odeyemez duruma geldi. Ev kirası da biriken Emine Kuru, kızının bakıcı parası ve diğer ihtiyacları icin hayırseverlerden destek istedi.
"Her şeyi kızım icin istiyorum"
Gunlerdir yattığı hastaneden ilk kez bugun ayaklanan ve dışarı cıkabilen Kuru, hastalığı nedeniyle 60 kilodan 40 kiloya duştuğunu soyledi.
Hurdacılık yapan eşinin başında bakıcı olması nedeniyle maddi olarak zor duruma duştuklerini kaydeden Kuru, “İkimiz de hastanede olduğumuz icin cocuğumuzu bir bakıcıya bırakmak zorunda kaldık. Hastane ortamında ona bakamayız. Bakıcının aylık masrafı 1000 TL, cunku kızıma gece gunduz surekli bakıyor. Engelli raporumu yenilemek icin başvuru yaptım, birkac ay icinde o para az da olsa gelecek. Ama şu an kızıma sut alacak bile paramız yok. Engelli maaşımın yatmasını bekliyoruz. Bakıcıya para veremezsek kızım ortada kalacak. Bana da vermezler o zaman devletin yurtlarına gider. Sadece cocuğum icin destek istiyorum, kendim icin bir şey istemiyorum. Benim en fazla bir ya da iki yıllık omrum var” dedi.
İsa Akar - Cem Denny Ekici
Cenesinde cıkan sivilce hayatını kararttı, kızının derdine duştu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cenesinde cıkan sivilce hayatını kararttı, kızının derdine duştu