MALZEMELER
25-50 gr şeker
150 ml su
150 ml beyaz şarap
2 kucuk ananas ya da 500 gr konserve ananas
350 gr siyah uzum, ikiye bolunmuş, cekirdekleri cıkarılmış
HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar hafifce ısıtın. Şarabı ekleyip soğumaya bırakın.
Ananasların baş yapraklı kısmını bırakıp 3 kısma ayrın. Keskin bir bıcak kullanarak dikkatlice dış kabuktan 1 cm kalacak şekilde ananasın ic kısmını kesin. Kestiğiniz parcayı kup kup kesip yarım uzumlerle birlikte şuruba karıştırın.
Servis yapmak icin: Ananas kabuklarını servis tabaklarına koyup meyvelerle doldurun. Kaşıkla şuruptan uzerine dokup uzerini kapatıp en az 1 saat buzdolabında tutun. Konserve ananas kullanıyorsanız servis icin ayrı kap bulundurun.
SERVİS ONERiLERi: Yoğurtla sunabilirsiniz.
DİKKAT: Taze ananas kullanıyorsanız kabuğunu keserken delmemeye calışın. Aksi takdirde şurup akacaktır.
__________________
Ananas ve Uzum Salatası
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Ananas ve Uzum Salatası