mrblar alman kurt kop.-belcika kurt kop. kırması 2 yaşında bir kopeğim var.biraz gec kalmış olsamda bu kopeğe bekcilik yapmasını oğretmek isitiyorum.kopeği eivimde bahcede besliyorum.yani bekcilik yapması icin uygun ortam var.kendimce kopeği yabanclıara karşı eğittim yani yabancılara karşşı saldırgan sayılır.
bundan once bir koepeğim dha vardı.oda rotweiller kırması o iyi bekci kopeğiydi.akşam bahcede serberst bırakıyordum yatıyordum.ve rotweiller kırmasını bahceme biri artık hırsızlık amacıylamı başka amaclamı bilmiyorum atlamıştı ve rotweiller kırması kopeğim adamı(hırsızıda olabilir) kolundan ayağından ısırmıştı .hırsız diyim korkudan dikenli telede kalakalmış sonra nasıl oldysa can havliyle kacmıştı.polise filan bildikmiştk.kopeğin her turlu aşı ,karnesi filan olduğu icin sorun olmamıştı.ama bu kopeğim 2 sene once oldu.
şu anki kopeğim alman kurt kop.-belcika kurt kop kırması 2 yaşında fakat yine aynı buna benzer bir olay oldu.bahceye biri atlamıştı bizde evde oturuyorduk kopek de bahcede serbestti.adam bahceye atlamış kopek yanına kdar geliyor kokluyor adamın gomleğini bi kac cekiştiriyor sonra bişe yapmadna geri donuyordu.adamda hic kıpırdamadan duruyordu.kamera kayıtlarından izliyorum.kopek daha sonra bahcenin diğer tarafına gectiğinde adam can havliyle kacıp gidiyordu.bu iki olay arasında yaklaşık 4 sene var ama kopek farkında dolayı şu anki kopeğim eiğitimini hic iyi olmadığını farkettim.her bahceye atlayana boyle yapacaksa kopeği niye besliyoruz sadece sus diyemi.!!!!yeri geldiğinde yerini korumasınıda bilmelidir.
benim sorum sizin bana KOPEĞİN BEKCİLİK EĞİTİMİYLE İLGİLİ DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATMANIZ.internetten araştırdm fakat isteğim bilgiye ulaşamadım.mesela bana adım adım oğrettirecek gunluk olrak yapılması gereknleri hazır şekilde bulunan bir kitap veya yazı varsa onerirseniz sevinirim.şimdiden bu kdar yazıyı okuyp cvb yazdığınız icin teşk....