
Malzemeler:
2 milfoy hamuru
30 gr antep fıstığı
1 cay bardağı kaşar rendesi
1 yumurta sarısı susam
Corekotu
Kofte Malzemesi:
500 gr dana kıyma
4 biber (ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz
6 diş sarmısak
1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış)
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kofte malzemelerini karıştırarak, kofte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parcalar koparın ve parmak kofte gibi şekil verin. Hazırladığınız kofteleri cok az yağ ile teflon tavada kızartın.
Diğer tarafta milfoy hamuruna kaşar rendesi serpip kofteleri yerleştirin. Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarısı surup. susam ve corekotu serperek fırına verin.
__________________