
Malzemeler:
Dort su bardağı un
Beş yemek kaşığı sıvıyağ
Bir fincan zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Tuz
Talaşı icin malzeme
Yarım kilogram koyun eti
İki adet kuru soğan
Bir yemek kaşığı sıvıyağ
Bir adet domates
Bir yemek kaşığı salca
Bir su bardağı su
Bir adet yumurtanın sarısı
Yapılışı:
Bir tencerenin icine kuşbaşı et olarak doğradığınız etleri koyun. Uzerine kup kup soğanları doğrayın ve bir kaşık yağ ekleyip, suyunu cekene kadar kavurun. Etler suyunu cektikten sonra uzerine kabukları soyulmuş domatesi doğrayıp, bir yemek kaşığı salcayı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Beş dakika sonra uzerine bir bardak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Bir sure sonra uzerine tuz, maydanoz, karabiber ve kekiği serpip karıştırıp ocaktan alın. Derince bir kabın icine dort bardak un koyun. Uzerine tuz ile birlikte ılık su ve yağı ekleyip yoğurmaya başlayın.15 dakika yoğurduğunuz hamuru uzerine temiz bir bezle orterek 15 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş olan hamuru altı eşit parcaya bolun. Her bir hamur parcasının merdane yardımı ile uzerlerine yağı surerek acın. Tenceredeki soğumuş olan etleri altı hamur parcasını icersine paylaştırın. Hamurları dort tarafından ortada birleştirecek şekilde kapatın. Uzerlerine cırpılmış yumurta sarısını surun ve onceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında uzerleri kızarana kadar pişirin.
__________________