Malzemeler:

50 gr kuzu kıyması
150 gr kalem kuzu pirzola
150 gr dolmalık kabak
25 gr limon tuzu
1 yemek kaşığı salca
15 salamura yaprak
Yarım soğan
1 dal nane
2 yemek kaşığı yoğurt
1 cay kaşığı kimyon
1 cay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
Yapılışı:

Oncelikle kabakların icini cıkarıyoruz. Soğanı ince ince kıydıktan sonra salca ve kıymayla birlikte karıştırarak dolma icini hazırlayıp salamura yaprakların ve kabakların icine paylaştırıyoruz. Bir tencerenin icine bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştiriyoruz. Ardından uzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave ediyoruz ve bir tabağı uzerine kapatıyoruz. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu cekinceye kadar pişiriyoruz. Bir sure yemeğin soğumasını bekliyoruz. Yemek ılındıktan sonra uzerine taze nane ile tatlandırdığımız yoğurdu dokerek servis ediyoruz.

__________________