
Malzemeler:
3,5 su bardağı sut
250 gr toz şeker
1 cay bardağı buğday nişastası
Buzlu su ve sıcak su
Her kaseye yarım cay bardağı gul suyu
Yapılışı:
Buğday nişastasını soğuk su ile eritip icine sutu yavaş yavaş ilave ederek, koyu bir kıvama gelinceye kadar tahta kaşık yardımıyla kısık ateşe karıştırıyoruz. Yaklaşık 30 santimetre capında bir tepsiye karışımı yaklaşık 2 cm, bir parmak kalınlığında olacak şekilde dokuyoruz ve oda sıcaklığında soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra uzerine buzlu suyu dokuyoruz. Kucuk kupler halinde kestikten sonra servis edeceğimiz tatlı kasesine alıyoruz. Diğer yanda toz şekeri ılık suda eriyinceye kadar su katarak şurubu hazırlıyoruz. Kaseye koyduğumuz haytalının uzerine biraz ufak kırılmış buz taneleri koyduktan sonra icine gul suyu katıyoruz.
__________________