Kabaklı Borek Tarifi İcin Malzemeler

1 su bardağı ılık sut 1 cay bardağı sıvı yağ 1 yumurta Tuz Aldığı kadar un İci;
1 kilo sakız kabağı 2 kuru soğan Kara biber Tuz 1 cay bardağı sıvı yağ Uzerine;
1 yumurta 3 kaşık yoğurt

Kac Kişilik: 10-12
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 35dk



Kabaklı Borek Tarifi Yapılışı

Ilık sutun icine yumurtayı kıralım. Sıvı yağ ve tuz koyalım. Aldığı kadar un koyalım. Yumuşak bir hamur yoğuralım.
Ve iki saat dinlendirelim.
Kabağı bıcak ile kucuk kucuk centelim. Soğanı, karabiberi, sıvı yağ, karabiber ve tuz koyalım. Karıştıralım. Hamurumuzu sekiz bezeye bolelim.Un yardımı ile acalım. Yumuşak bir hamur olduğu icin cabuk acılıyor. Uzerine biraz sıvı yağ gezdirelim. Kabaklı icten koyalım. İki taraftan rulo yapalım tepsiye koyalım. En son uzerine yumurta ve yoğurt cırpalım fırca ile surelim. 180 derecede kızarana pişirelim. Bu olcu ile iki tepsi borek cıkıyor.
__________________