
Malzemeler
* Pastırmalı Pırasalı Poğaca
Hamur:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ cay bardağı ılık sut
3 - 3 ½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 ½ cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
100 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık sut
1 yumurta akı
İc malzeme:
50 g pastırma
3 adet kucuk boy pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
½ cay kaşığı tuz
½ cay kaşığı karabiber
Uzeri icin:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sut
1 - 2 tatlı kaşığı corek otu
Hazırlanışı
1
Hamurun hazırlanışı:
Mayayı bir kaseye alın ve uzerine yarım cay bardağı ılık sutu ilave edin. Kaşık ile birkac kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Uzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ, margarin, ılık sut ve yumurta akını ilave edip iyice yoğurun. Uzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
2
İc malzemenin hazırlanışı:
Pastırmayı kup şeklinde doğrayın. Pırasayı ince halkalar şeklinde doğrayın. Kısık ateşte sıvı yağ ile 4-5 dakika hafif kavurun. Uzerine pastırma, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
3
Şekillendirme ve pişirme:
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması icin acın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-ust pişirme: 170°C
Mayalanan hamuru kısa bir sure yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında acın ve 9 cm capındaki kalıpla kesin. Kestiğiniz hamurların uzerine ic malzemeden koyup poğaca şeklinde katlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısı ve sutu karıştırıp uzerlerine surun. Corek otu serpin ve pişirin.
Pişirme suresi: yaklaşık 20 - 25 dk.
Fırından cıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
__________________